Hlavní obsah
Článek

Ilona Maher je hráčkou amerického národního ragbyového týmu a rozhodně to není žádná křehotinka. Přestože u ragbistky opravdu nelze čekat, že bude mít drobnou postavu, Ilonu si vzali na paškál internetoví trollové, kteří tvrdí, že má nadváhu.

Sedmadvacetiletá sportovkyně jim to na oplátku pěkně vytmavila, body shaming rozhodně nebere na lehkou váhu. Na komentář, ve kterém se autor navážel do jejího BMI, reagovala videem, jež má už téměř 700 tisíc zhlédnutí.

„Celý život se mi snaží namluvit, že jsem obézní,“ přiznala na úvod s tím, že ji tak dokonce označili učitelé na střední. „S mým dietologem jsem probírala BMI. Index tělesné hmotnosti nelze měřit stejně u profesionálních sportovců,“ argumentovala.

Je fakt, že Maher váží při svých 155 cm 90 kilogramů, 77 z toho však tvoří svaly. „BMI vám neřekne, v jaké jsem kondici a co všechno dokážu. Jsou to jenom čísla. Smějete se mi, že jsem obézní, ale já jsem ta, co soutěží na olympiádě, ne vy,“ usadila trolly na závěr. V Paříži mezitím s týmem získala bronzovou olympijskou medaili.

Sledující zůstali v šoku, že někdo vůbec řeší váhu a figuru vrcholové sportovkyně. Ilonu nazvali královnou a přidala se k nim například i Elana Meyers Taylor, americká bobistka, kterou trollové rovněž často napadají kvůli váze.

Někteří se divili, že Ilona na hejty vůbec reaguje. Ta se ale ohradila, že jí připadá důležité postavit se trollům. Za to si vysloužila u fanoušků ještě větší sympatie.

Související témata:
Ilona Maher
Ragby

Další články

Načítám