Hlavní obsah
Článek

Zatímco pro někoho je cestování s dětmi na tolik stresující, že raději nikam nevyjíždí, svobodná maminka Alicia Tunnicliffe se rozhodla s pětiletou dcerkou procestovat Asii. Nechala práce v realitách a teď si obě užívají exotické destinace.

Když se třiadvacetiletá Britka před časem vydala s dcerou Milani do Tuniska, uvědomila si, že cestování s dítětem není tak náročné, jak si myslela, a že si na něj chce vyhradit víc času.

A tak se rozhodla, že s holčičkou procestuje Asii. Aby na výlet našetřila, přestěhovala se k rodičům. Ti jí sice říkali, že je to šílený nápad, ale Alicia se nenechala odradit. Nakonec nechala práce a vyrazily.

Svou cestu odstartovaly v červnu v Bangkoku a okamžitě se jí změnil pohled na cestování s dcerou. Obě si to prý užívají naplno.

„Ještě před rokem bych byla vyděšená ji někam vzít. Ale už se nebojím,“ přiznala mladá maminka.

Alicia se chce stát učitelkou a v září nastupuje na univerzitu, proto si řekla, že pokud chce s dcerkou cestovat déle, teď je ta nejvhodnější doba.

Šetřila každou korunu, aby si sen splnila, a dokonce Milani omluvila ze školy před koncem školního roku. Učitelé ji v tom podpořili.

Po Thajsku a jeho ostrovech se chystají objevit krásy Vietnamu a Malajsie. Alicia je překvapená, jak hladce vše probíhá. Zatím se jim stala pouze jedna nepříjemnost, kdy si spletly letiště a zmeškaly letadlo.

A jak to holčička snáší? „Zvykla si velmi rychle, ani jednou si na nic nestěžovala a počasí snáší lépe než já,“ přiznala maminka.

Pro dceru vymýšlí zábavné aktivity, ale také s ní dělá věci, které chce dělat ona, aby se zabavily obě. Navíc má pocit, že se Milani během cest naučí víc, než by se naučila ve škole.

Doufá, že dcerka bude nadšená cestovatelka i v budoucnu. Zároveň chce podpořit rodiče, aby se nebáli s dětmi cestovat.

„Je mi jasné, že ne každý může prostě sbalit kufry a jet. Uvědomuji si, jaké mám štěstí. Ale nemusíte jezdit do zahraničí, stačí vyrazit do sousedního regionu. Jde o to strávit čas společně a zažít dobrodružství. Bude to jiné než doma,“ apeluje nadšená brunetka.

Související témata:
Alicia Tunnicliffe

Další články

Načítám