Hlavní obsah
Článek

Novopečená maminka Saffron Crisp (24) z Velké Británie vybrala pro své dvě dcery jména ještě před jejich narozením. Označila je jako dítě A a dítě B a myslela si, že vše půjde hladce. Netušila však, co bude muset po porodu řešit. Nemocnice její dvojčata zaměnila a ona nyní neví, které je které.

Saffron pečlivě zvolila jména pro své dcery, Delilah a Azaylu. Když ale zjistila, že lékaři jako první „porodili špatné dítě“, byla v šoku. Původně plánovala přirozený porod, ale nakonec musela podstoupit císařský řez, což způsobilo zmatek. Spolu s partnerem se nakonec rozhodli jména neměnit, protože podle nich každé dítě svému jménu odpovídalo.

„A měla být Delilah a B měla být Azayla. Myslela jsem si, že se narodí v tomto pořadí,“ zoufala si maminka. Lékaři jí řekli, že dítě A se narodí jako první, podle plánu, ale to se nestalo.

„Můj lékař mi řekl, že jako první se narodila jiná holčička,“ uvedla Saffron. „Takže když šlo na svět nejprve druhé dvojče, měla by to být Azayla, ale řekli mi, že je to Delilah, nechápu proč. Prostě to spletli,“ sdělila rozzlobená novopečená matka.

Po porodu si Saffron všimla, že něco není v pořádku, protože Azayla, která byla celé těhotenství větší, byla najednou menší. Přitom jí tvrdili, že to je Delilah. „Když miminka vytáhli, jen mi je rychle ukázali a poté Delilah odvezli na JIP. Celé těhotenství byla Azayla větší, a tak mi ji dali, a já si říkala: ‚Panebože, je maličká, jaká asi bude Delilah?‘“

Saffron začala panikařit, protože Delilah měla mít poloviční váhu než Azayla, a předpokládala, že malá holčička zůstane na JIP dlouho. „Ale když mi Delilah po šesti hodinách přivezli na pokoj, byla obrovská,“ dodala mladá maminka, která chvíli nechápala, co se děje.

Přestože došlo k záměně, Saffron a její partner se rozhodli jména neměnit, i když si už nebyli jisti, které dvojče je které. „Podíváte se na ně a ony se prostě hodí přesně na svá jména. Myslím, že i kdyby spatřily světlo světa ve správném pořadí, pravděpodobně bych je stejně zaměnila,“ je přesvědčená Saffron.

4
fotky
Související témata:
Záměna

Další články

Načítám