Hlavní obsah
Článek

Milla Magee se v první polovině roku stala historicky první plus size Miss Anglie. Třiadvacetiletá dívka z Newquay ale není jen krásná. Jako plavčice zachraňuje lidem životy. Ale není to tak snová práce, jak vyobrazují televizní seriály jako Pobřežní hlídka.

Milla otevřeně upozorňuje na to, jak může být práce záchranářů děsivá. A připomíná, že jde přece jen o život. Sama se při něčí záchraně v Portugalsku dostala do potíží.

„Proud mě unášel několik mil od pláže a nakonec se mnou mrštil o útes,“ zavzpomínala pro magazín Loaded. „Nemohla jsem nic dělat, bylo to děsivé. Když vás odnese proud, může to být smrtelné a stává se to často. Bohužel takhle končí většina nehod na dovolených,“ popsala.

Jedním z důvodů, proč do soutěže Milla šla, je, že chce šířit osvětu a něco změnit. Chce docílit toho, aby se první pomoc povinně vyučovala v každé škole v Anglii. Projekt nazvala Beauty With A Purpose a požehnal mu i princ William.

Milla je první Miss Anglie s konfekční velikostí L a sama říká, že není královnou krásy standardní velikosti. Tvrdí, že pokud jde o krásu, na velikosti nezáleží, a sama se vůbec neváží.

Jako náctiletou si ji dobírali a svou postavu kvůli tomu nenáviděla. Dnes je s ní smířená. Se 182 cm mezi děvčaty vždy vyčnívala a měla z toho komplexy. Ve 14 letech vážila 89 kg a připadala si obří. Netrvalo dlouho a vyvinula se u ní dysmorfofobická porucha.

Milla měla nereálně cíle, toužila být drobná, a tak hubla a držela se na uzdě. Dnes si dobře uvědomuje, že ji velikost oblečení nijak nedefinuje. Mnohem důležitější je zdravé tělo.

„Jsem ráda, že nosím L. To, že máte velikost M nebo L, neznamená, že jste tlustí,“ dodala modelka na částečný úvazek, která stále působí i jako záchranářka.

Související témata:
Milla Magee
Plavčík

Další články

Načítám