Hlavní obsah
Článek

Byl nejpotetovanějším mužem v Brazílii a malůvky pokrývaly neuvěřitelných 95 procent jeho těla. Leandro de Souza, který si svůj první obrázek nechal vytvořit ve třinácti letech a více než dvě dekády si svou sbírku doplňoval, ovšem dospěl do stadia, kdy už další kérky nechtěl. Ba co víc, těch dosavadních se toužil zbavit. Leandro proto podstupuje bolestivé procedury, které jej mají vrátit vzhledem mezi běžné smrtelníky…

„První jsem si nechal udělat ve třinácti a tehdy to bylo hodně o modlách té doby,“ prozradil Leandro, že inspirací mu byla jeho láska k rockovým kapelám jako Guns N’ Roses, Nirvana nebo Metallica. Před deseti lety se navíc vydal temnou cestou, a to po rozvodu se svou ženou, s níž má dnes desetiletého syna. Po téměř devítileté období se potýkal se závislostmi na drogách i alkoholu. Pětatřicetiletý fotograf z brazilského pohraničního města Bagé poblíž Uruguaye se rozhodl odstranit svých více než 170 tetování poté, co objevil víru.

„Už jsem nemohl dál snášet život, jaký jsem žil. Byl jsem atrakcí, kamkoli jsem přišel, jsem si připadal jako zvíře z cirkusu,“ narážel De Souza na svůj velmi nekonvenční vzhled. Nový smysl života Leandro našel v momentě, kdy byl seznámen s vírou a začal navštěvovat místo, kde započala jeho evangelizace.

„Prvním krokem ve všem bylo přijmout, že to nezvládnete sami. Že jste závislý, že jste narkoman. A to se mi podařilo, vstoupil jsem do obecního společenství v Bagé,“ přiznal muž, který konvertoval k náboženství před dvěma lety.

O příběhu Leandra, jenž je v zemi známý jako nejpotetovanější muž, se doslechl i majitel tetovacího salonu v Sao Paulu. Muže kontaktovali a nabídli mu procedury, během nichž je postupně tetování pomocí laseru odstraněno. De Souza, který už více než tři roky nepije alkohol a přes rok zvládá být i bez drog a cigaret, absolvoval zatím dvě sezení a ještě dalších šest ho čeká. Jsou naplánovaná po třech měsících a trvají mezi 30–40 minutami.

„Bolí to mnohem víc, než když se to dělá. Tak třikrát víc. I při anestezii je proces velmi bolestivý, ale stojí to za to,“ je přesvědčen napravený Brazilec.

Související témata:
Leandro de Souza

Další články

Načítám