Hlavní obsah
Článek

Oku olympijského diváka neujde absolutně nic. A už vůbec ne to, jak reprezentanti a reprezentantky jednotlivých zemí vypadají. Aktuálně internet šílí z polské oštěpařky Marie Andrejczyk. A to nejen díky jejímu působivému výkonu, ale hlavně díky její kráse.

Osmadvacetiletá brunetka je nejen atraktivní, ale má i velké srdce. Sama už jednou porazila rakovinu, a tak když na olympiádě v Tokiu vyhrála stříbro, nechala medaili vydražit a výtěžek putoval na charitu. Konkrétně na záchranu osmiměsíčního chlapečka, který se potřeboval dostat z Polska do Kalifornie, aby mohl podstoupit životně důležitou operaci srdce.

Kromě her v Tokiu v roce 2021 se účastnila také olympiády v Riu v roce 2016. Tam jí sice bronzová medaile o chlup unikla, ale pokořila nejen osobní, ale i polský rekord v hodu oštěpem. V roce 2021 trhla nový rekord 71,40 metru, což je nejen nejlepší výkon v historii v ženské kategorii v Polsku, ale třetí nejlepší na světě.

V roce 2018 Marii na rentgenu zjistili osteosarkom - rakovinu kostí. Okamžitě zahájila léčbu, která naštěstí zabrala, aniž musela podstoupit chemoterapii. Nedlouho poté se mohla vrátit k tréninku na olympiádu a v Japonsku už excelovala. Od té doby pomáhá lidem, kteří trpí podobným onemocněním, především dětem.

Díky hrám v Paříži má Maria nejednoho obdivovatele. Na sociálních sítích se to jen hemží komplimenty, nápadníci z celého světa by se kvůli ní klidně přestěhovali do Polska. Mají ale smůlu. Maria je zadaná, její srdce získal kouč atletiky a bývalý novinář Marcin Rosengarten, s nímž se objevuje pravidelně i ve společnosti.

Související témata:
Maria Andrejczyk

Další články

Načítám