Hlavní obsah
Článek

Prázdniny jsou v plném proudu a s nimi i doba dovolených, ze kterých si každý chce přivézt ty nejhezčí fotky. Je ale velmi důležité akceptovat pravidla, i ta nepsaná, daného místa. Ne vždy se to podaří a každoročně se najdou turisté, kteří si kromě zážitků odvážejí také mezinárodní ostudu nebo pokuty.

Jednou z nejoblíbenějších asijských destinací je Bali. Ostrov tak fotogenický, že láká k pózování doslova na každém kroku. Jsou však místa a situace, kdy se to opravdu nehodí.

Příkladem toho, jak to vypadat nemá, může být například ruská modelka Alesya Kafelnikova, která pro fotku pózovala nahá na hřbetě slona, což vyvolalo zděšení především u organizací brojících proti zneužívání zvířat v cestovních ruchu.

Alesya nahá na hřbetě slona

Ona sama v tom problém neviděla. „Pokud to někdo neví, roky se věnuji charitě a jeden z posledních příspěvků šel na podporu zvířat a lidí z vesnice, kde byla pořízena tato fotka. Je škoda, že to lidé vidí jako vulgární, a ne jako krásu a lásku k přírodě. Miluji zvířata! Miluji slony! A velmi miluji Bali!“ napsala. Nakonec se také omluvila, když uvedla: „Milujeme balijskou kulturu a respektujeme indonéská pravidla. Mrzí mě, pokud v tom vidíte něco jiného.“

Foto: Profimedia.cz
Ruská modelka Alesya Kafelnikova

Opravdu nešťastný nápad měla také další návštěvnice zmíněného indonéského ostrova. Ruskou jogínku, modelku a influencerku Alinu Fazleevu napadlo, že by bylo skvělé se svléknout donaha a natočit se u obrovského stromu. Ukázalo se však, že jde o 700 let starý strom, který místní považují za posvátný. Událost se dostala až do rukou policie a imigračního úřadu. Žena se poté veřejně omluvila a spolupracovala s policií.

Foto: SONNY TUMBELAKA / AFP / AFP / Profimedia
Alina Fazleeva se na Bali zodpovídala z nahého focení u posvátného stromu.

Další „skvělý“ nápad měla tentokrát návštěvnice italské Florencie, která na ulici předstírala sexuální hrátky se sochou Bakcha. Turistku se podařilo natočit, jak se po bohu vína a smyslnosti vine a olizuje ho. Hrozí jí pokuta a možný doživotní zákaz vstupu do města.

Foto: Profimedia.cz
Turistku zachytila kamera.

Že legendární římská fontána di Trevi není vhodným místem ke svlažení, už snad ví i žena, pro kterou si strážci pořádku museli dojít přímo do vody. Na výzvy policie totiž nereagovala a odmítla fontánu opustit. Když k ní policista přišel, dala mu pár facek, jeho kolegyni poté, už na souši, kopla. Agresivní ženu nakonec odvedli v poutech na psychiatrii. Za incident dostala pokutu ve výši 450 eur a je stíhána za napadení policistů a ublížení na zdraví.

Další články

Načítám