Hlavní obsah
Článek

Tess Holliday je jednou z průkopnic v plus-size modelingu. Devětatřicetiletá bloggerka, vlastním jménem Ryann Maegen Hoven, budí hodně emocí. Zatímco jedni ji obdivují, jiní jí vytýkají, že glorifikuje morbidní obezitu. V poslední době jako by se s trolly roztrhl pytel, Tess si už vyslechla mimo jiné, že se nedožije třicítky. To už má trochu zpoždění.

Proslavila se v roce 2011, kdy o plus-size modelky ještě nebyl takový zájem. Tehdy si mladé bloggerky všimla kosmetická značka Benefit Cosmetics, hned nato italský Vogue.

Aktivistka, která promuje body pozitivitu, pomohla milionům žen po celém světě, aby se měly rády takové, jaké jsou. Boří také standardy krásy, na které zvysoka kašle, jak hlásala i její kampaň v roce 2013.

V modelingu a na sociálních sítích působí už déle než dekádu, ale haterů bohužel neubývá. Spíš naopak. V jednom z posledních videí na TikToku se Tess vyjádřila ke komentáři, v němž se jí autor ptal, jestli se nebojí, že se nedožije ani třicítky.

Modelka se otázce vysmála s tím, že je jí 39 let. Řada fanoušků se k výsměchu připojila, že to vlastně byla lichotka, že Tess působí velmi mladě.

Pravdou je, že si Holliday přibývající roky moc nepřipouští. Poslední narozeniny oslavila postem s popiskem „starší, moudřejší a víc hot“.

Další články

Načítám