Hlavní obsah
Článek

Storm Reveley bylo teprve 19 let, když ji začaly trápit bolesti břicha. Přisuzovala je úzkostem, kterými trpěla po rozchodu s partnerem, nebo intoleranci na laktózu. Po nekonečných týdnech vyšetření, kdy si ji lékaři přehazovali jako horký brambor a dumali nad diagnózou, musela akutně pod kudlu a sami chirurgové zůstali v šoku z toho, co v jejím břiše objevili.

Nejprve ztratila chuť k jídlu, i to ale Storm přisuzovala stresu. Pak se přidalo nadýmání, závratě, bolesti močového měchýře a abnormální pohyb střev.

Lékaři ji nejprve poslali domů s tím, že jde o syndrom dráždivého tračníku. Bolesti ale neustupovaly a Storm musela do nemocnice. Tam se obávali, že jde o prasklou cystu na vaječníku a dívku okamžitě operovali.

V její děloze však s hrůzou objevili tumor o velikosti osmnáctitýdenního plodu, tedy asi 14 cm velký, o hmotnosti 150 gramů. Biopsie prokázala, že jde o rakovinu vaječníků a Storm absolvovala čtyři kola chemoterapií. Dnes je dvaadvacetiletá kosmetička z Nottinghamu bez rakoviny.

„Oplakala jsem své staré já. Tělo se mi hodně změnilo, přišla jsem o vlasy a musela nosit paruky. To se na vás podepíše,“ popsala proces léčby.

Operace, při které jí odstraňovali nádor, trvala šest hodin. Když blondýnka čekala na diagnózu, cítila paradoxně úlevu, byla ráda, že je bolest konečně pryč. To si ještě neuvědomila, co bude následovat.

„Když mi sdělili, že mám rakovinu, rozplakala jsem se, protože moji rodiče také plakali,“ popsala prvotní šok.

Léčbu ale zvládala statečně, sama Storm přiznává, že si musela udržovat pozitivní přístup a nepřipouštět žádné černé myšlenky, protože chemoterapie mají dopad i na psychiku. Léčbu úspěšně dokončila v září 2021.

Rakovina ale bohužel mohla ovlivnit její plodnost. „Lékaři si nejsou jistí. Mám méně vajíček než ženy mého věku, ale zatím jsem plodná. Říkám si, jaké to asi bude, když moje kamarádky budou mít v budoucnu děti a já ne,“ pokrčila na závěr smutně rameny nad nejistou budoucností.

4
fotky
Související témata:
Storm Reveley

Další články

Načítám