Hlavní obsah
Článek

Kanadská moderátorka Eila Adams se rozhodla podpořit ženy skutečně svérázným způsobem. Šestatřicetiletá ‚zprávařka‘ odjela do New Yorku, kde po dobu šesti dnů ukazovala ňadra u tamních památek a na nejrůznějších veřejných místech. Adams tím chtěla bojovat za rovnost pohlaví.

„Když mohou beze strachu chodit bez trička muži, měly by to dělat i ženy. Být nahý je normální a tím, že se během dne takhle potkávám s lidmi, se i trochu bavím a zpochybňuji status quo,“ říká o svém pojetí boje za svobodu ženských práv Adams, která moderuje mimo jiné pořad Naked News.

„Nahota je důležitou součástí mého života. Nechápu nikoho, kdo má negativní pocity z toho, že je nahý. Všichni jsme se tak narodili a musíme přijmout svá vlastní těla a musíme milovat úžasná těla i všech ostatních,“ káže moderátorka, která je zároveň i tvůrkyní obsahu na sociálních i dalších sítích.

Blondýnka z Toronta, která přiznala, že někteří její počínání nepochopili, zůstali šokovaně zírat nebo působili pohoršeně, má ovšem jedno pravidlo, a to nenechat se chytit. A také se snaží být uctivá a k obnažování si nevybírá místa národního významu, jako je například památník obětem 11. září.

„Už více než třicet let je v New Yorku legální, aby ženy chodily nahoře bez, což mnoho žen přijalo jako projev genderové vyváženosti. Myslím, že je to zábavné, a také se domnívám, že by ženy měly mít stejná práva jako muži a mohly chodit na veřejnosti nahé do půl těla, pokud se tak rozhodnou. Pro mě je to způsob života,“ říká Eila, která se nedávno účastnila i akce World Naked Bike Ride v Torontu, aby upozornila na nadměrné zneužívání ropy a znečištění ve městech.

Související témata:
Eila Adams (moderátorka)
Rovnoprávnost

Další články

Načítám