Hlavní obsah
Článek

Jednačtyřicetiletá Char Borley pózovala pro Playboy a další pánské magazíny. Modelingem si vydělá měsíčně i 1,5 milionu korun a může se tedy zdát, že si žije jako v pohádce. Ovšem leda by to byla pohádka o Šípkové Růžence. Char totiž trpí chronickým únavovým syndromem, který jí dost ztěžuje život.

Blondýnka ze Suffolku přiznala, že je někdy i celé týdny prakticky upoutaná na lůžko a sužují ji ukrutné bolesti. Onemocnění jí způsobilo fyzické i psychické trauma, přesto se jím nenechává převálcovat.

Dokonce funguje jako společnice, což jí vydělá spoustu peněz. Podle Char ale život není jen o penězích. Snaží se šířit povědomí o svém „neviditelném“ onemocnění, aby i jiní, které postihlo, měli odvahu jít za svými sny.

„Nemám na výběr, musím prostě odpočívat víc než jiní,“ přiznala sledujícím na sociální síti s tím, že občas potřebuje pomůcky, aby se mohla pohybovat.

„Neexistuje na to lék, pravděpodobně strávím zbytek života na práškách a budu potřebovat pečovatelku, ale nenechám se tím odradit od svých cílů,“ dodala odhodlaně.

Fanoušci modelce nesmírně fandí a podporují ji, jak to jde. Dokonce i finančně. Borley chce proto použít zdroje na osvětu, aby se více pacientům s únavovým syndromem dostalo pomoci.

Podle Char trvalo lékařům 7 let, než jí dokázali syndrom diagnostikovat. Potvrdili jí ho až letos v březnu. Hodně ji to sebralo. Především bolesti svalů a kostí jí dávají zabrat. Často ji úplně ochromují.

Blondýnka si všimla, že je s ní něco v nepořádku, když ji unavovaly i běžné denní činnosti. Ještě ji čeká mnoho vyšetření a budoucnost je pro ni nejistá.

Aktuálně musí spoléhat na pomoc rodiny a svého týmu, který je jí k dispozici 24/7. Například na služební cestě jí zajistili terapii.

„Nevím, co mě čeká, ale je dobré konečně znát svou diagnózu. Je v tom jistá úleva,“ uzavřela Borley.

Související témata:
Char Borley
Chronický únavový syndrom (ME/CFS)

Další články

Načítám