Hlavní obsah
Článek

Maminka 5letých dvojčat Karina Amaya (20) z Lugoffu v Jižní Karolíně pocházela z velmi přísné náboženské rodiny, kdy jí její rodiče každou noc zabavovali telefon. Nenechala se ale odradit a žila stejně jako její vrstevníci, obcházela pravidla a uměla si tajně sehnat telefon. Otce svých dětí potkala, když jí bylo třináct, o dva roky později otěhotněla. Nyní mladá maminka prozradila, jak se tehdy cítila.

„Když jsem zjistila, že jsem těhotná, cítila jsem se hrozně. Měla jsem velký strach, co na to řekne můj táta. Bála jsem se, že mě vyhodí z domu,“ vypráví matka dvojčat. Strach měla tak obrovský, že se rozhodla těhotenství nějaký čas tajit. Dařilo se jí to celé 4 měsíce, ale matka ji začala podezřívat. Měla totiž vypouklé bříško i přes to, že byla celkově štíhlá. A tak se odhodlala vše přiznat svým rodičům.

Její matka šla okamžitě koupit těhotenský test na nejbližší benzinku, a ten byl pozitivní. U gynekologa pak Karina zjistila, že čeká jednovaječná dvojčata. Pro všechny to byl o to větší šok. Rodiče se ale brzy smířili s tím, že budou dvojnásobnými prarodiči, a začali svoji dceru podporovat.

„Když to zjistili, táta šel do svého pokoje, kde se zavřel na dlouhou dobu, a moje maminka si lehla na podlahu a začala plakat,“ vysvětluje mladá matka. Oba se ale rychle vzpamatovali a rodina se pomalu připravovala na příchod miminek. „Otec zařizoval pokoj pro dvojčata a matka se mnou chodila na každou prohlídku k lékaři, opravdu mi hodně pomáhali,“ vysvětluje. Karina si vůbec nepřipustila, že by mohla otěhotnět, při sexu s přítelem používali ochranu. Ale když se jí menstruace o měsíc zpozdila a udělala si těhotenský test, nemohla tomu uvěřit.

„Když jsem viděla ty dvě čárky, nevěděla jsem, jestli mám brečet, nebo se smát, zůstala jsem jako opařená,“ řekla. „Hodně lidí mě soudí, dostala jsem hodně negativních zpráv, že bych měla jít na potrat a že mě nečeká žádná budoucnost a můj život je u konce. Ale být matkou je pro mě něco zvláštního. Vím, co pro mě znamená moje máma, a tak vím, co pro mě znamenají moje děti,“ dodala s tím, že si uvědomuje, že výchova je tvrdá práce.

Našly se ale i pozitivní komentáře na její brzké mateřství: „To je tak sladké. Jasně, že nemůžeme očekávat, že rodiče budou hned nadšení, protože to není to, co by chtěli pro svoji dceru v tak mladém věku, ale nakonec nás stejně podpoří,“ myslí si jeden z komentujících na sociální síti.

A další se přidává: „Ty jsi tak silná, jsem na tebe hrdý! Jsem šťastný, že tvoji rodiče jsou tady pro tebe i v této situaci.“ Karina své děti nade vše miluje, hodně pro ni znamenají a sama se zamýšlí nad tím, že je zřejmě předurčena k mateřství, a tak to dle jejích slov má být.

Související témata:

Další články

Načítám