Hlavní obsah
Článek

Matka dvou dětí Lauren McLeod (31) se setkala s kritikou od internetových trollů za to, že kojila svého syna až do šesti let. Čekala, že její syn Bowie (nyní 7) už dříve přestane vyžadovat mléko, ale stále po něm toužil. Konec pití mateřského mléka oslavili dortem poté, co se společně rozhodli přestat.

Lauren odhalila, že obě děti začaly jíst pevnou stravu a pít vodu od šesti měsíců. Kojení ale považuje za „přidaný bonus“. „Mateřské mléko považuji za silný posilovač imunity a velkou útěchu,“ řekla Lauren. Nicméně minulý rok se ona a syn Bowie společně rozhodli s kojením přestat.

„Konec synovy „kojící“ éry byl velmi emocionální, ale už jsme oba věděli, že nastal ten správný čas kojení ukončit,“ řekla matka s tím, že ho po posledním kojení odměnila dortem s nápisem „sbohem, prsa“. Maminka na kojení tak velkého dítěte nevidí nic divného.

Po narození dcery Tigerlily (4) nadále kojila i svého syna, který to vyžadoval, nechtěla mu to odepřít, protože mléka měla dostatek pro oba. Australanka, která pracuje jako dula, stále kojí svou dceru dvakrát denně a hodlá ji kojit také do doby, dokud sama bude chtít.

Ona i její manžel Anders (34) rozhodnutí svých dětí pokračovat v kojení podporovali i po batolecích letech. „Nebyla bych překvapená, kdyby Tigerlily také pokračovala až do šesti let jako její bratr, ale stejně jako bratrovi jí vyjdu vstříc“ řekla Lauren.

„Když jsem kojila oba, musela jsem si stanovit hranice. Po narození dcery jsem začala syna kojit méně, ale měla jsem opravdu štěstí, že jsem kojila snadno a přirozeně a bez žádných problémů,“ vysvětlila.

Bowie, který začal jíst pevnou stravu ve věku dvou let, žádal mléko jen před spaním a později už jen jednou týdně. „Ke konci to bylo velmi vzácné – občas mě požádal, abych ho uložila do postele na kojení, uklidnilo ho to, když byl rozrušený nebo nemocný,“ řekla Lauren.

Trollové obvinili Lauren ze zneužívání dětí a nazvali ji „odpornou“ za to, že své děti kojila tak dlouho. Ona s tímto názorem ale nesouhlasí a poukazuje na výhody kojení. „Kojení po období kojeneckého věku je naprosto normální – není to divné ani sexuální,“ řekla Lauren.

„Věřím, že dělám to nejlepší, mateřské mléko má tolik živin a pomáhá s imunitním systémem. Kojení je krásný způsob, jak se s dítětem sblížit, takže to pro mě vždy byla velmi pozitivní zkušenost,“ dodala závěrem.

Další články

Načítám