Hlavní obsah
Článek

Také vám občas připadá, že nemáte čas ani na svého životního partnera či partnerku, natož kdyby partnerů bylo víc? Tak tenhle pocit rozhodně nesdílí nebinární osoba Dana Hare, která má manžela, přítelkyni a k tomu ještě občasného partnera na sex. Pokud vás zajímá, jak to všechno stíhá, čtěte dál.

S manželem jménem Eli VeDepo je Dana už pět let. Seznámili se přes seznamku a hned na začátku si řekli, že jsou pansexuální. Oba je přitahují lidé bez ohledu na pohlaví. Oba také byli pro polyamorní vztah.

Dana má přítelkyni Gaby Cruz a příležitostného partnera Tonea Gardnera. Manžel Dany se s Gaby také stýká a navzdory haterům jim to všem prý skvěle funguje.

„Odsuzují nás hlavně lidé online,“ říká pro What´t The Jam Dana z Nashvillu. „Hejty většinou pramení od ignorantů, žárlivců, co se ani nesnaží věci chápat. Láska nemá hranice. Můžete milovat víc přátel, víc dětí, rodičů, tak proč ne partnerů?“ myslí si.

Každý rok na své narozeniny Dana pořádá orgie a přizve k účasti i své přátele. Takhle se poznali i Eli s Gaby. V příštích měsících je pak Gaby navštěvovala víc. Občas skončila jen v ložnici s jedním z páru, jindy sdíleli lože všichni tři.

Netrvalo dlouho a Gaby se k páru a jejich dceři nastěhovala. Sama má také partnera, který bydlí nedaleko. Dana se pak vídá ještě s výše zmíněným Tonem, jenž rovněž bydlí kousek od nich.

A jak to všechno stíhají, ptáte se? „Používáme sdílený kalendář,“ směje se Dana. K tomu organizují pravidelná setkání, při nichž probírají své pocity, aby si byli jistí, že jsou všichni v pohodě, nikdo se necítí odstrčený a nežárlí.

Dana se nestará o to, co si myslí druzí. Nechápe, že někdo chce být v monogamním vztahu, s jedním člověkem po celý život. Dokonce i většina jejich přátel jsou queer, polyamorní lidé. S monogamními heterosexuály se vídají minimálně.

I rodiny páru jsou překvapivě chápavé, a tak je nikdo z blízkých vyloženě neodsuzuje. Těm, kteří tíhnou k polyamorii, by poradili, ať se nesvěřují online, dokud nejsou plně připraveni na to, že je společnost odsoudí.

6
fotek

Další články

Načítám