Hlavní obsah
Článek

Čím více plus size influencerek a modelek promuje sebelásku, tím více se jim vyčítá, že glorifikují obezitu a nezdravý, mnohdy životu nebezpečný životní styl. Jednou z takových je i třicetiletá Aly Avina z Virginie, která slýchá nejen výtky nebo kritiku, často bohužel i nadávky, že je tlustá. Aly to nicméně neuráží a trvá na tom, že své křivky miluje.

Jako modelka spolupracuje s několika oděvními značkami a na sociálních sítích ji sledují statisíce lidí. Fanouškům vštěpuje body positivity a sebelásku, a je proto některým trnem v oku.

„Vždycky se najdou ti, kteří budou nadávat lidem při těle. Přitahujeme takové ty slabší jedince, co potřebují někoho ponižovat,“ krčí rameny influencerka.

Ta své působení na sociálních sítích nevnímá jako glorifikování obezity. Původně chtěla hlavně povzbudit všechny plus size ženy, aby se smířily s tím, jaké jsou. Sama je se sebou smířená natolik, že ji jen tak něco neurazí.

„Pokud někdo chce v souvislosti s mojí osobou používat slovo tlustá, má na to právo. Ale nehodlám to vnímat jako nadávku, protože tlustá prostě jsem,“ dodala s tím, že by se každý měl umět přijmout takový, jaký je. Ať už má velikost XS, nebo XXL.

Aly reprezentuje právě ženy s více X před L. Přestože je módní svět stále inkluzivnější, ženy jako ona v něm podle ní nemají dostatečné zastoupení. „Když se řekne plus size modelka, většinou jsou to holky, co nosí L. Já mám velikost 5XL,“ vysvětlila.

A jak reaguje na osočení, že glorifikuje obezitu? „Nikdy v životě jsem neřekla, že je v pořádku být obézní. Jen lidem říkám, ať jsou sami sebou a mají se rádi,“ dodala na závěr Avina.

Další články

Načítám