Hlavní obsah
Článek

Maminka Crystal Docherty (34) ze Skotska chce, aby její děti vynikaly svými výraznými jmény. Při jejich výběru byla ovlivněna svým kočovným způsobem života. I přesto, že to, jak pojmenovává své děti, je pouze její věc, na internetu se stala terčem útoků, a dokonce jí vyhrožují i smrtí.

U jmen dětí se inspirovala odkazem na značku módního návrháře a dvěma americkými místy. Její rodinu tvoří syn Stinger (9) a dcery Solitaire-Dior (7), Shadoramay (6) a Malibu-Alaska (3). „Lidé mi píšou, že moje děti budou šikanovány. A někteří se nebojí zajít tak daleko, že mi vyhrožují smrtí. A to všechno jen kvůli jménům mých dětí,“ diví se Skotka, kterou celá věc velmi mrzí.

„Ale i tak toho nelituji. Chci všem ukázat, že v dnešní moderní době by měli být lidé otevřeni různým jménům. Byla jsem smutná a naštvaná, když mě hejtovali trollové kvůli takové věci,“ řekla Crystal, která pracuje jako asistentka v estetice. „Neměli byste si dělat legraci ze jmen lidí. Některá jména mohou znít ostatním divně, ale je to na vás, jaká jména se vám líbí, a prostě si jen vyberete,“ řekla matka, která si myslí, že její volba jmen by měla být brána jako osvěžující ve srovnání s těmi, která tady jsou už věky.

„Je spousta Marií a dalších staromódních jmen, tak proč nemít jiná?“ zeptala se Crystal, která odmítá nechat zlé lidi, aby ovlivňovali její život a rodinu.

Syn Stinger dostal jméno po pradědečkovi, Stingeru Loveridgeovi, což podle ní byla jasná volba. Svou první dceru pojmenovala na návrh své babičky, která nedávno sledovala film Žít a nechat zemřít ze série James Bond, ve kterém byla postava jménem Solitaire. „To jméno znamená samostatný a je spojováno s diamantem - a já přidala Dior, protože to znělo hezky,“ vysvětlila Crystal, která s otcem svých dětí nežije.

Jméno její nejmladší dcery prý bylo inspirováno pláží Malibu, což navrhla její sestřenice. Zatímco ji lidé na internetu trollovali kvůli neobvyklým jménům, Crystal své volby obhajuje. „V naší cikánské kultuře lidé nemají problémy s takovými jmény. Skutečně se nesocializujeme mimo naši vlastní kulturu, takže když lidé říkají, že mé děti budou šikanovány, není to pravda. Naše komunita je nebude šikanovat, jsou to jejich vlastní lidé,“ dodala závěrem.

Související témata:

Další články

Načítám