Hlavní obsah
Článek

Beauty influencerka Bryn Elise tvrdí, že ví, jak ušetřit za zkrášlovací procedury. Zuby si nechala dělat v Thajsku a ke kadeřníkovi létá do Turecka. Přestože je to z Colorada přes půlku světa, blondýnka tvrdí, že se jí to vyplatí.

V Turecku si nechávala dělat vlasy už třikrát a pokaždé to bylo o něco levnější. Její honba za cenově výhodnějším kadeřnictvím začala loni, kdy jí salon, který v USA navštěvovala, oznámil, že zdražili. Prodloužení vlasů by ji tak vyšlo na neuvěřitelných 100 tisíc korun.

Není tedy divu, že se jí takovou sumu nechtělo platit. Na Instagramu objevila kadeřníka z Turecka, kterého si moc chválili. Navíc byl cenově mnohem dostupnější. Za stejný proces si řekl „pouhých“ 11 tisíc korun.

To Bryn jednoduše nemohla odmítnout, a tak se hned objednala a letěla do Turecka. Napoprvé byla trochu vystresovaná, ale vše šlo hladce. Od té doby je cestování za zkrášlováním její vášní.

Letenky do Turecka ji vyšly na 16 tisíc korun, ubytování na týden na 10 tisíc a strava na necelých 6. Takže se jí cesta opravdu vyplatila, stále ušetřila zhruba 57 tisíc.

Zatímco většina sledujících Bryn za její úsilí chválila, někteří se zamysleli nad tím, že nezapočítala údržbu prodloužených vlasů. Ty se musí pravidelně doplňovat, což znamená, že musela do Turecka cestovat minimálně třikrát do roka. A to už se jí zase prodraží. Elise si ale stojí za tím, že i tak ušetří.

Kromě vlasů řešila například zubaře v Thajsku, výplně a rentgeny ji stály pouhé 2 tisíce, zatímco v USA by zaplatila desítky tisíc.

Tetovat se zase nechává v Kolumbii. Tatéra tam objevila během tříměsíční poznávací cesty s kamarádkami. Nechaly si tehdy udělat stejná tetování. Pro všechny 4 je vyšlo na necelých 600 korun.

A tak za levným, ale kvalitním tetováním cestuje nadále. Alespoň prý pozná umělce z celého světa. Bryn k tzv. beauty turismu neboli cestování za krásou inspirovala mnoho sledujících. Dokonce sama vytvořila skupinu přátel, která ho provozuje pravidelně.

„Není to jen o ušetřených penězích, ale o zážitcích, poznávání kultury, seznamování se s lidmi. Objevujeme krásná místa a u toho se necháme opečovávat za zlomek ceny, kterou bychom zaplatili u nás,“ vidí v této formě cestování samé výhody influencerka.

Související témata:
Bryn Elise
Turismus

Další články

Načítám