Hlavní obsah
Článek

Matka Ronni Lily (27) ze Spojeného království se rozhodla obhájit kontroverzní jméno svého syna, které vyvolalo silnou kritiku na sociálních sítích. Lidé ji označují za „krutou matku“ a tvrdí, že její syn bude kvůli svému jménu šikanován. Ronni se však nenechává odradit a pevně si stojí za svým rozhodnutím.

Syna pojmenovala „Lucifer“, což v překladu znamená „nositel světla“ nebo „jitřenka“. Toto jméno je ve více zemích, včetně Nového Zélandu a Německa, považováno za nelegální. Ronni tvrdí, že na jménu jejího syna není „nic negativního“, i když je obecně spojováno s ďáblem. S partnerem Bradem ho vybrali letos v lednu, inspirováni seriálem „Lucifer“ na Netflixu. Přiznávají však, že nejsou nábožensky založení.

Matka čtyř dětí má pocit, že jméno Lucifer perfektně ladí se jmény jejich dalších dětí – Loly (6), Lincolna (3) a Lilac (2). „Trollové mi říkali, že je to jméno nelegální, ale my ho milujeme,“ přiznala Ronni. V rodině se dohodli, že Ronni bude vybírat jména pro dcery a Brad pro syny. Když byla těhotná, dokoukala poslední epizodu „Lucifera“ a oba se shodli, že jméno je skutečně zajímavé.

Když se malý Lucifer Ashley 20. ledna narodil, jméno bylo už dávno vybráno a jejich rozhodnutí nebylo unáhlené. „Nikdo nás nemohl odradit, žádné jiné jméno nás během těhotenství neoslovilo,“ dodala s tím, že pouze jeden člen rodiny otevřeně vyjádřil svůj odpor. Naopak Ronniin otec jméno přijal a podpořil je v jejich volbě.

Když Ronni oznámila jméno svého syna v online skupině maminek, ihned čelila ostré kritice. Znepokojené matky ji varovaly, že její syn bude kvůli jménu šikanován, a některé dokonce tvrdily, že je to „nelegální“ a „kruté“. „Děti dnes více zajímá značková obuv než neobvyklá jména. Někdo dokonce řekl, že jsem ho pojmenovala po ďáblovi, takže bude jako ďábel. To je prostě velmi hloupé,“ uvedla Ronni.

„Mnoho maminek přiznalo, že se jim jméno líbí, a uvažovaly o jeho použití, ale nechaly se odradit obavami z názorů ostatních. To je smutné,“ dodala. Ronni také zmínila, že porodní asistentky byly nadšené a povzbuzovaly je, aby jméno neměnili.

Kontroverzní jméno Lucifer bylo zakázáno na Novém Zélandu v roce 2013, ale Ronni trvá na tom, že ve Velké Británii neměla s registrací žádné problémy. Úředník jen ověřil, zda lze jméno zaregistrovat, a nakonec potvrdil jeho pravopis bez jakýchkoli komplikací. „Myslím si, že úředníci slyší mnohem horší jména,“ zasmála se Ronni.

Při představování Lucifera cizím lidem se Ronni setkává s různými reakcemi. Někteří se nervózně smějí, jiní jméno přijímají pozitivně. „Někdy lidi předem varuji, že jde o dost neobvyklé nebo kontroverzní jméno, aby pochopili, že mě nezajímá, co si o něm myslí. Nakonec se jim buď líbí, nebo ne, ale jejich názor mě rozhodně nezajímá,“ uzavřela Ronni, která zároveň dodala, že její syn je sice raubíř, ale na jeho jménu není nic ďábelského.

5
fotek

Další články

Načítám