Hlavní obsah
Článek

Matka dvou dětí a influencerka Jay Whitfield (37) z Exeteru v Devonu byla vždy hodně otevřená vzhledem k faktu, že její děti tráví čas před televizí a s tablety. Vůbec neřeší, kolik času její syn (7 let) nebo dcera (14 let) stráví před obrazovkami. Jediné, na co dává pozor, je to, aby vše vypnuli půl hodiny před spaním.

Se svým manželem Simonem Whitfieldem (38) se snaží, aby rodina často chodila na výlety, ale také mají „relaxační“ dny doma, kdy si děti mohou dělat, co chtějí. „Posadit dítě před obrazovku je skvělé, je to jako chůva. Pokud si nemůžete dovolit zaplatit péči o děti, nevidím nic špatného na tom, když dítěti pustíte televizi, abyste stihli udělat, co je potřeba. Vždy jsem tomu byla otevřená. Ráda si rozhoduji o svých dětech sama. Hlavně jde o pár dní v týdnu, když třeba nemáme žádné plány. Nevím, jak by je to mohlo ovlivnit. Všechno je v dnešní době digitální,“ vysvětluje maminka.

Jay dala svému synovi tablet už ve třech letech a její dcera milovala sledování filmů, když byla ještě hodně malá. „Moje nejstarší dcera byla posedlá Toy Story. Byli jsme doma pořád,“ vysvětluje.

Ještě nedávno její děti trávily u televize, mobilů a tabletů přibližně 10 hodin denně. „Dva dny předtím jsme byli venku – bylo to hodně intenzivní. Děti také potřebují odpočinek a zábavu doma,“ vysvětlila.

Jako dítě Jay také trávila hodně času u televize, hrála dokonce i různé hry. „Moje rodiče nikdo nekritizoval. Nikdo nevěděl, co dělají ostatní,“ dodala. Prý si je ale vědoma negativních vedlejších účinků času stráveného u obrazovek a nechce, aby měly její děti špatné návyky s nejnovějšími digitálními technologiemi.

„Spousta rodičů je tím šokována, ale já znám svoje děti a dokážu odhadnout, kdy už je to příliš. Například počítač používají i ve škole a je to skvělé na vzdělávání,“ uzavřela maminka s tím, že nejdůležitější je rovnováha. Tedy nastavit si s dětmi dny venku, dny doma, a hlavně jim vše vypnout půl hodiny před spaním.

Související témata:

Další články

Načítám