Hlavní obsah
Článek

Lori Beth je psycholožka a sex koučka ze Skotska. Ačkoliv jí je už 61 let, má ve svém věku pořádně napilno. A to hlavně díky polyamornímu vztahu. Lori se totiž líbí muži i ženy, a tak má obojí, manžela a přítelkyni. I když občas to dá zabrat.

Že monogamie není její šálek čaje, zjistila Lori už před lety. Byla vychována v tom, že jiná možnost není, ale rozhodla se, že si to udělá po svém.

Měla dva dlouhodobé monogamní vztahy, ale v obou případech došlo na nevěru, a tak je od roku 1998 polyamorní.

Když byla single, randila s páry. Polyamorní bylo i její druhé manželství, které ovšem také nedopadlo. Teď zkouší štěstí potřetí. Je vdaná za muže, ale k tomu má už 9 let přítelkyni.

S tou je to nicméně komplikovanější. Protože je Američanka, vídají se s Lori jen čtyřikrát do roka. Několikrát týdně si pak volají. Přítelkyně má další tři příležitostné partnery.

Lori se líbí muži i ženy, a je přesvědčená, že když má vztah s oběma pohlavími, jsou lépe uspokojeny všechny její potřeby. Nejen ty fyzické, ale i emocionální a spirituální.

Polyamorie je v jejím případě víc o intimitě než o sexu. I když občas je časově náročné vztahy udržovat. Lori je nicméně přesvědčená, že by zvládla až tři takové vztahy.

V polyamorii vidí pouze tu nevýhodu, že nemáte dostatek času. „Všechno v jeden den zkrátka nestihnete,“ myslí si psycholožka.

„Když jsem se v roce 2019 vydala na turné se svou knihou, měla jsem tři partnery, ale vůbec žádný sex. Jeden měl něco se zády, druhý problémy s manželkou a třetí zase neměl hlídání na děti,“ směje se tomu, jak náročné to někdy bývá.

Lori se setkává i s kritikou, že si neváží tradičního pojetí partnerství a rodiny. Většinou od silně věřících. „Je to směšné, sama jsem vdaná, lidé mě kritizují většinou proto, že polyamorii sami nerozumí, ale kdyby to pochopili, přišli by na to, že nedělám nic špatného. Vše je o správné komunikaci s partnery,“ brání se odbornice.

Související témata:
Lori Beth Denberg

Další články

Načítám