Hlavní obsah
Článek

V dnešní době stále častěji vídáme maminky, které pracují už během mateřské. Domácí práce a péči o děti si dělí s partnery a budují kariéru navzdory mateřským povinnostem. To ale není případ třicetileté Victorie Yost, kterou naopak naplňuje být maminkou v domácnosti, starat se o dům, chystat manželovi každý den teplou večeři a zkrátka dělat vše, co k tomu patří.

Ačkoliv by se to mohlo jevit jako poněkud zpátečnický přístup, Victoria si stojí za tím, že ji tento životní styl vyhovuje a baví. A trvá na tom, že není žádná „blbka“, jak ji trollové občas nazývají.

Střípky ze svého života sdílí na sociální síti a bohužel musí často čelit hejtům, že by bez manžela nebyla nic a nepostarala by se o sebe.

„To že preferuji tradiční způsob manželství, neznamená, že nemám mozek a nic nedokážu. Pořád toho zvládám dost. Sama jsem si vydala knihu a spravuji své sociální sítě,“ hájí se influencerka.

Ta se pro životní změnu rozhodla před osmi lety. Nechala práce kosmetičky a šla na mateřskou. Po narození prvního dítěte se rozhodla, že zůstane doma, zatímco její manžel bude živit rodinu.

Zároveň trvá na tom, že je péče o rodinu a domácnost stejně náročná jako každé jiné zaměstnání. Celý den běhá kolem dětí, uklízí, vaří, vymýšlí obsah pro své sociální sítě. To vše ji baví, ovšem internetoví trollové jí občas dávají zabrat.

„Snaží se mi namluvit, že jsem ubohá a nezbyde mi nic, až se na mě manžel vykašle. Že nemám nic v hlavě, protože žiju tak, jak žiju. Dělám ale stejně záslužnou práci jako kdokoliv jiný,“ stojí si za svým Victoria.

Hanlivé zprávy od haterů raději maže. S manželem mají jasno v tom, co jim vyhovuje, a dokonce mají plán, co dělat v případě, že by už rodinu finančně nezajistil sám.

Victoria je vděčná, že má možnost zůstat doma s dětmi. Byl to vždycky její sen. Vyhovuje jí, že je flexibilní, má čas na druhé a vidí své děti vyrůstat.

Na sociálních sítích se snaží podpořit ostatní maminky, aby se nebály zůstat v domácnosti, pokud je to jejich přání a mají tu možnost.

Co si myslíte o Victorii a její volbě být matkou v domácnosti? Šly byste do toho také, nebo ani náhodou? Hlasujte v naší anketě!

Chtěly/i byste být maminkou/tátou v domácnosti, kdybyste měly/i tu možnost?
Ano, lepší než chodit do práce.
53,2 %
Ani náhodou, to by mě kleplo!
8,6 %
Občas by to bylo fajn, ale asi ne navždy.
38,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5529 čtenářů.
Související témata:
Victoria Yost

Další články

Načítám