Hlavní obsah
Článek

Influencerka na Tik Toku Nikita Teran (24), která už jako dítě vypadala a oblékala se jako kluk, se v dospělosti změnila na trans muže. Poté, co absolvovala několik operací, jejichž výsledkem byla změna pohlaví s odstraněním prsou a užíváním mužského pohlavního hormonu testosteronu, všeho lituje a chce být zase ženou.

Nikita, která se momentálně identifikuje jako součást LGBTQ+ komunity, se na Tik Toku podělila o svůj příběh s nalezením svého skutečného pohlaví. V rozhovoru pro Fox News Digital uvedla, že by si přála, aby ji lékaři předtím položili více otázek a odhalili tak její komplikované psychické problémy, které tehdy zažívala.

Během rozhovoru se dvakrát zhroutila. Poprvé promluvila o období svých teenagerovských let, kdy její otec opustil rodinu. Byla zdrcená a začala se u ní projevovat porucha pohlavní identity – různé úzkosti spojené s pocitem, že její biologické pohlaví se liší od pohlaví, se kterým se identifikovala. Při druhém zhroucení Teran popisovala, jak zvládala odstranění prsou.

„Předtím jsem se potýkala s věcmi, které se děly doma. Asi bych to nazvala něčím jako deprese,“ řekla Teran, která se dokonce léčila na psychiatrické klinice kvůli duševním problémům, lékaři totiž dlouho nevěděli, co s ní je.

„Když jsem později přišla na genderovou kliniku, byla jsem ve všem velmi otevřená a upřímná a přála jsem si, aby viděli, že trpím poruchou pohlavní identity, ale nikdo neviděl nic,“ dodala.

Teran začala zažívat úzkosti spojené s poruchou pohlavní identity už v 17 letech, s testosteronem začala v 18, v 19 podstoupila dvojitou mastektomii. „Byla jsem opravdu vyděšená a nervózní. Nikdy předtím jsem na žádné operaci nebyla. Jen jsem si přála, aby to bylo za mnou a mohla jsem žít svůj život,“ doufala Teran. Jenže nastalo krvácení do hrudníku a musela na další operaci. Její rekonvalescence se tak hodně protáhla.

Když se zotavila po všech operacích, začala se cítit jako kluk. Žila své „klukovské sny“ a vše se zdálo být v pořádku. Zlom nastal, když oslavila 20. narozeniny. Začala zkoumat svoji sexualitu, a to vyvolalo mnoho otázek o její genderové identitě. „Časem jsem více zkoumala svoje tělo, cítila jsem se divně. Hlavou mi létalo mnoho otázek,“ vysvětluje influencerka.

Pak přišly vedlejší účinky testosteronu – atrofie pochvy (tedy ztenčení sliznice vagíny, která se stává křehkou a ženu může trápit suchost, pálení, bolest, pnutí, zarudnutí a samozřejmě nepříjemný, až bolestivý sexuální styk). Lékaři jí doporučili, aby se vším přestala. Podle Drexel University College of Medicine totiž „transmasculinní lidé“ užívající testosteron, mohou zažívat atrofickou vaginitidu - tzv. vaginální suchost, která postihuje ženy v menopauze.

„Bylo to pro mě velké překvapení. Než jsem začala brát testosteron, lékaři mi vysvětlili, co můžu očekávat, byla jsem připravena na vše. Věděla jsem o všech hlavních věcech, jako je hlas, chlupy na těle, vousy. Neměla jsem ponětí, co atrofická vaginitida je. Běhala jsem po různých doktorech, kteří nic nevěděli o trans pacientech. Bylo to hodně děsivé období, protože jsem netušila, co se s mým tělem děje,“ řekla Teran, která byla ze všeho zmatená, přičemž nikdo jí v tu chvíli nebyl schopen pomoct.

Nyní se pomalu vrací ke svému původnímu pohlaví, ale musela opustit studium, dokud nevyřeší svoji budoucnost. „Studovala jsem fyziku, ale měla jsem potíže, protože jsem na univerzitě žila jako muž. A zároveň jsem se tam necítila dobře jako žena, takže to vedlo k tomu, že jsem se od všech izolovala. Neměla jsem žádné přátele. Studium bylo celkově náročné, když nemáte nikoho, kdo by vám pomohl,“ řekla. „Mám pocit, že potřebuji začít znovu někde jinde,“ uzavřela.

Další články

Načítám