Hlavní obsah
Článek

Jennifer Pamplona je ve světě celkem známá firma. Samozvaná dvojnice Kim Kardashian podstoupila na 30 plastik, aby se svému idolu podobala. Teď zákroků ovšem hořce lituje. Ačkoliv by se ráda stala maminkou, ke svému zármutku zjistila, že jsou její šance na otěhotnění mizivé. A podle lékařů je to právě kvůli jednomu ze zákroků, který podstoupila.

Jennifer otevřeně přiznává svou závislost na plastikách a výplních. Jedenatřicetiletá influencerka a modelka za ně utratila v přepočtu 21 milionů korun. Jenomže jejímu zdraví příliš neprospěly.

„Vždycky jsem snila o tom, že se stanu maminkou. Už odmalička jsem si představovala den, kdy založím rodinu,“ posteskla si Pamplona, kterou zdrtilo, že si svůj velký sen nejspíš nesplní.

Komplikace jí způsobila látka polymethylmethakrylát, známá také jako PMMA nebo plexisklo, která se využívá i v estetické chirurgii pro výplně nebo například zvětšení zadku. Její použití je riskantní. Látka sama o sobě u Jennifer nezpůsobila neplodnost, nicméně v důsledku nesprávné aplikace u ní vyvolala komplikace, jež měly dopad na reprodukční orgány.

Už před 10 lety, kdy si ji Jennifer nechala aplikovat do zadku, se u ní objevily bolesti. Kromě pozadí také v nohách. Lékaři ji nakonec stabilizovali s pomocí léků, diety a doplňků stravy, ale byla podle nich jen otázka času, kdy se problémy, které mohou vést v krajním případě i k úmrtí, vrátí.

Jennifer začala s plastikami v 17 letech a prodělala na 30 zákroků na těle i obličeji. V roce 2022 jí diagnostikovali muskulární dysmorfii - duševní poruchu, která se u ní projevila závislostí na plastikách. Od té doby žádnou další nepodstoupila. Nyní v důsledku zdravotních komplikací ji čekají rekonstrukční zákroky, na které se chystá do Kolumbie.

„Nevím, co mě čeká. Věděla jsem, že mám problém, ale nechtěla jsem ho řešit,“ dodala ke své závislosti a připojila apel, aby lidé dbali na své duševní zdraví a podstupovali plastiky s větší rozvahou.

Související témata:
Jennifer Pamplona

Další články

Načítám