Hlavní obsah
Článek

Alicia Douvall (44) utratila miliony dolarů za plastické operace, u některých byla dokonce průkopnicí či pokusným králíkem. Na zkrášlovacích operacích se stala doslova závislá, až plastický chirurg udělal chybu – poškodil jí sval během faceliftu.

„V tu chvíli jsem si uvědomila, že to, co dělám, je velmi hloupé a návykové. Chirurgové žijí pro zisk, a ne aby říkali, kdy mají jejich klienti s úpravami přestat,“ vysvětluje. „Místo zdravé stravy a toho, abyste se snažili být nejlepší verzí sebe sama, si myslíte, že můžete podvádět matku přírodu, ale ve skutečnosti to nefunguje,“ dodává. Bývalá modelka Alicia promluvila o výhodách a nevýhodách plastické chirurgie a přírodní péči o pleť pro The U.S. Sun.

Alicia utratila přes 1,2 milionu dolarů za různé plastické operace po celém těle. „Dělali mi přes 20 operací prsou. Podstoupila jsem zákroky laserem, mikrodermabrazi, mám ořezaná žebra a prsty. Co si vzpomenete, to jsem absolvovala,“ řekla. „Když se objevila nová věc – nový zákrok, prodali mi ji a já byla dost naivní na to, abych si ji nechala udělat, i když ji nikdo jiný nevyzkoušel. Byla jsem pokusný králík.“

Důvodem, proč začala s těmito zákroky, byla její touha po tom stát se modelkou. „Nebyla jsem dost vysoká na módní přehlídky. Do glamouru (fotografický žánr, kdy se fotí spoře oděná těla) jsem se dostala až tehdy, když jsem si nechala zvětšit prsa,“ dodala Alicia. V té době totiž byla „éra supermodelek“ s idealizovanými obrazy Pamely Anderson a Cindy Crawford. „Po první operaci prsou jsem si říkala, že to není úplně ono. Tak jsem šla na další. Pak prsa nebyla dost velká nebo zase příliš velká, případně něco nebylo v pořádku a už se to zvrtlo. Díváte se na fotografie a chcete být dokonalí. Ale dokonalost ve skutečnosti neexistuje. Takže jsem byla vždy zklamaná,“ dodala Alicia, která nerada vzpomíná na bolestivou a dlouhou rekonvalescenci.

„Nejbolestivější byla oblast břicha a hýždí. Dělali mi zákrok na břiše, nechala jsem si voperovat implantáty do hýždí,“ vysvětluje bývalá modelka. Nikomu ale nic neřekla, protože se styděla.

S plastickými operacemi a kosmetickými zákroky začala, když jí bylo pouhých 20 let. Před 13 lety s tím ale sekla úplně. V roce 2011 se se svojí dcerou Georgií společně rozhodly, že spustí vlastní značku krásy – objevily totiž výhody za studena lisovaného arganového oleje na pokožce a plastiky vyměnily za přírodní péči o tělo a pleť.

Georgia přiznala, že bojovala s akné, zatímco její matka trpěla růžovkou (chronickým zánětlivým onemocnění kůže), což jí poškodilo pokožku. Až v Maroku našly posvátnou ingredienci – arganový olej. Koupily ho asi 500 kilogramů, které si odvezly do Londýna a zkoušely na kamarádech a rodině. Olej změnil jejich pleť a vyléčil problémové oblasti. Bylo to jako přírodní zázrak.

„Stačila tato jediná ingredience, která zafungovala – a to pro obě ženy různého věku s odlišnými typy pleti,“ řekla Alicia, která také utratila tisíce dolarů za dermatology v Los Angeles a Londýně, kupovala drahé krémy, ale její pleť se jen zhoršovala a nic nezabralo. „Olej je opravdu zázrak, mé vlasy i nehty začaly růst. Zbavila jsem se umělých nehtů i prodloužených vlasů. Prošla jsem obrovskou změnou,“ dodala.

Podnikatelka dnes radí těm, kteří mají zájem o plastickou chirurgii, aby šetřili peníze a investovali do lepší budoucnosti. „Myslím, že nejlepší investicí, kterou můžete kdy udělat, je přírodní péče o pleť a zdravá strava, členství ve fitku nebo cokoli jiného, abyste se udrželi aktivní a zdraví. Nejde o to, mít nejlepší nos nebo nejkrásnější obličej. Jde o to, cítit se sebevědomě ve svém těle i mysli,“ dodala.

Související témata:
Přírodní kosmetika

Další články

Načítám