Hlavní obsah
Článek

Adam Zayden z Londýna se rozhodl pomoci své sestře Jade a její manželce Eefje, aby se konečně staly maminkami. Dítě chtěly už od roku 2018, ale nedařilo se jim sehnat vhodného dárce spermatu. A tak se Adam rozhodl, že pomůže.

Vždycky, když se s příbuznými viděl, byly stále zoufalejší, a tak jim Adam nabídl, že jim dá svoje sperma. A vyšlo to. Eefje otěhotněla po 6 měsících pokusů, došlo k tomu doma, pomohla partnerka.

Jejich chlapečkovi je dnes 16 měsíců, po strýčkovi a biologickém otci má podle maminek bradičku, ale jinak vypadá jako Eefje.

Vědkyně Jade vždy chtěla děti, ale její partnerka, bývalá vojačka z Amsterdamu, se do mateřství nehrnula. Díky mladší sestře věděla, kolik dá dítě práce. Nakonec ale i ona zatoužila po vlastním potomkovi.

Adopce by pro pár byla příliš zdlouhavá a finančně náročná, a tak se rozhodly hledat dárce spermatu. Nejprve oslovily pár přátel, ale s nikým to nedopadlo.

V Holandsku, kde pár žije, by jim asistovanou reprodukci pojišťovna neuhradila, takže na to musely jinak.

„Dokonce vybraly vhodného dárce, připravily pro něj smlouvu, ale na poslední chvíli si to rozmyslel s tím, že chce sperma poskytnout přirozenou cestou. Prostě se chtěl s mou švagrovou vyspat, takže to padlo,“ popsal Adam strasti svých příbuzných.

Proces shánění dárce spermatu byl pro ženy emočně vysilující. Sotva jim svitla naděje, něco se pokazilo. Když jim v roce 2021 Adam nabídl svou pomoc, nejprve si dělaly legraci. Pak nechaly nápad uležet, a nakonec na nabídku kývly.

Pro Adama byla pomoc sestře samozřejmostí. Do budoucna neplánuje vlastní děti, a tak byl rád, že pomohl.

Inseminaci pochopitelně předcházelo mnoho testů, včetně těch na pohlavní nemoci. Když prokázaly, že je zdravý a velmi plodný, dostal Adam pilulku na zvýšení počtu spermií, a pak už se jen čekalo, až bude Eefje ovulovat.

Každý měsíc po dobu jednoho týdne Adam vždy večer předal švagrové sperma, které si inseminovala. Tak to šlo od prosince 2021 do června 2022, kdy oplodnění klaplo.

„Vídám se s ním pravidelně, jsem jeho strejda, ale říká mi „bibi“,“ popsal influencer vztah se svým biologickým synem.

Jade a Eefje jsou nakonec rády, jak se věci vyvinuly. Je pro ně mnohem příjemnější, že jim sperma daroval někdo, komu mohou důvěřovat a kdo už tak figuruje v chlapečkově životě.

Související témata:
Adam Zayden

Další články

Načítám