Hlavní obsah
Článek

Padesátiletá Tammie Kelton je už čtyřnásobnou babičkou. A zatímco většina babiček svá vnoučata rozmazluje, u Tammie tohle nehrozí. Naopak, zásadně dětem nekupuje žádné dárky, a to ani k narozeninám nebo k Vánocům. A má pro to dobré důvody.

Podle blondýnky dostávají její vnoučata hromady dárků i bez jejího přičinění. Místo toho, aby jim kupovala věci, které za chvíli vyhodí nebo rozbijí, ukládá jim peníze na spořicí účet.

Takže děti teď sice nic nedostávají, ale až dosáhnou plnoletosti, budou mít k dispozici slušný obnos peněz. Tammie doufá, že to bude v přepočtu alespoň milion korun pro každého. Toliko k tomu, že svá vnoučata nenávidí, jak jí nadávají trollové na sociálních sítích.

„Založila jsem jim spoření v den, kdy se narodily. Mají plno dárků od jiných příbuzných. Chci jim pomoci se startem do života. Až budou dospělé, ocení to,“ myslí si Tammie.

Sama otěhotněla jako náctiletá a musela nechat školy. Ve 20 letech už byla dvojnásobnou maminkou. Vyrostla v chudobě a vychovávala v chudobě i své děti. Univerzitu šla studovat až ve 30 a teprve poté se stala zdravotní sestrou a zajistila si slušné živobytí.

Ona i její potomci si dobře pamatují, v jakých podmínkách žili. Když jim odstřihli elektřinu, protože neměli na účty. Když mívali prázdnou lednici. Tammie chce pro svá vnoučata jiný život.

„Vědí, že je miluji. Dokazuji jim to tím, že s nimi trávím čas. A vím, že mou pomoc v budoucnu ocení. Chci pomoci svým vnoučatům tak, jak jsem svým dětem nemohla,“ nechala se slyšet.

Co si o přístupu Tammie myslíte? Dělá dobře, nebo je to zbytečné gesto? Hlasujte v naší anketě!

Myslíte, že je správné, co Tammie pro vnoučata dělá?
Ano, je to šlechetné gesto.
97,8 %
Ne, jsou to děti, ocenily by víc hračky.
2,2 %
Celkem hlasovalo 3241 čtenářů.
Související témata:
Tammie Kelton
Dárky pro děti

Další články

Načítám