Hlavní obsah
Článek

Odvážná blondýnka Ayse Reeves (27) z Lancasteru si vzala za manžela muže, se kterým se nikdy nesetkala. Žádost o ruku proběhla přes FaceTime a manželství bylo oddáno přes ZOOM. Nakonec vše skončilo nevěrou, virtuálními kopačkami a zlomeným srdcem.

Když Spojené království vstoupilo do lockdownu, Ayse se přidala do facebookové skupiny, protože si chtěla s někým psát a nebýt úplně odstřižená od všech sociálních kontaktů. A tam potkala právě Darrina Martina (tehdy 24). Navzdory pětihodinovému časovému rozdílu spolu začali denně telefonovat. Ayse z něj byla tak unešená, že změnila celý svůj spánkový režim, aby mohla spát ve stejnou dobu jako on.

„Začali jsme spolu chodit v listopadu 2020 a pokusila jsem se ho také navštívit v Michiganu v USA. Ale americká imigrační služba mě odmítla,“ vysvětluje Ayse, proč se nikdy se svým milým nepotkala. Darrina to ale neodradilo a v roce 2021 ji požádal o ruku přes FaceTime. V srpnu 2021 se dokonce vzali přes ZOOM v právně platném obřadu, který se konal v Utahu v USA, ale Ayse byla připojena online.

„Byla jsem v malé bublině, tak jsem se nechala unést svatbou, že jsem nepřemýšlela o tom, jak šílené to bylo. Rozhodně jsem se naučila, že se nemá nikdy do ničeho spěchat - teď bych se do něčeho vážného už nepustila, aniž bych se s dotyčným setkala,“ vysvětlila.

Ayse byla odmítnuta na americké imigrační kontrole při jejich prvním setkání, protože imigrační úřad tvrdil, že „nemá dostatek peněz na účtu, aby se mohla během svého pobytu uživit“, a „nemá dostatečně silné vazby na Spojené království“.

Britka tvrdí, že zasnoubení páru podporovaly obě jejich rodiny - a Darrin předem požádal o svolení jejího otce. Pár původně plánoval uzavřít sňatek, až se konečně poprvé setkají. Ale po přečtení o novém zákonu, který v americkém Utahu legalizoval mezinárodní virtuální svatební obřady, se rozhodli jít do toho hned. Ayse a Darrin uzavřeli sňatek 19. srpna 2021 v online obřadu, zatímco jejich rodiče vše sledovali.

Trhliny se začaly objevovat, když Ayse začala mít podezření, že Darrin se možná vídá s někým jiným, a to už měsíc po svatbě. „V tu chvíli to pro mě začal být úplně cizí člověk,“ uvědomila si.

„Náš vztah se rychle rozpadl. V prosinci 2021 jsem požádala o anulování sňatku,“ řekla studentka. Po bolestivém čekání Ayse obdržela dekret o rozvodu poštou 19. dubna. „Moje sestra mi zavolala, že mi přišel dopis. Když mi ho přečetla, spadl mi kámen ze srdce. Měla jsem pocit, že to nikdy nepřijde - jako by mezi námi stále existovalo pouto. Moje city k němu byly stoprocentně skutečné – nikdy bych si ho nevzala, kdyby to tak nebylo,“ uzavřela mladá žena, která si prý příště pořádně rozmyslí, s kým se bude stýkat a do čeho se vrhne.

Vzhledem k tomu, že Darrin byl v USA a Ayse ve Spojeném království, trvalo více než 15 měsíců, než bylo anulování dokončeno. „V listopadu 2022 jsem zablokovala Darrina na všech platformách a od té doby jsem o něm neslyšela,“ dodala. Když se Ayse ohlédne zpět, byla by nejradši, aby zůstali pouze přátelé a nikam jinam se to nerozvinulo. Ušetřili by si hodně problémů. „Jedna pozitivní věc je, že mě to všechno posílilo. Byla jsem v hodně špatném stavu, když se to všechno semlelo, a to, že jsem vše překonala, mě jen udělalo silnější,“ vysvětlila studentka.

Když byl Darrin požádán o komentář, prozradil, že je rád, že bylo manželství anulováno. Tvrdí, že Ayse informoval o své nevěře dříve, než našla fotky na facebooku - i když ona říká, že to tak nebylo. „Stále bychom byli přátelé, kdyby si mě všude nezablokovala. Ona byla ta, která mě jako první podvedla – a to ještě před svatbou na dovolené.

„Určitě jsem podváděl, nemám problém to přiznat, ale dvě špatnosti nedělají jednu správnou,“ řekl Darrin. „Potkala jsem ho v červenci a v srpnu jsem jela na dovolenou. Darrin a já jsme v té době ani nemluvili o tom, jestli z toho našeho online kamarádského vztahu bude něco víc,“ uzavřela Ayse.

Související témata:
Platonická láska
Zoom
FaceTime

Další články

Načítám