Hlavní obsah
Článek

Australanka Chantel Billy (27) z Melbourne na tiktoku sdělila, že ona a její partner spí v oddělených ložnicích. To ale nečekala, že vyvolá tak silné negativní reakce. S přítelem jsou spolu už tři a půl roku a toto uspořádání jim prostě vyhovuje. Na svém tiktoku odhalila své spací zvyky a noční rutinu, což vyvolalo živou diskusi.

„Můj partner a já nesdílíme ložnici. Každou noc v 19:30 se sejdeme v jeho pokoji, on uvaří šálek čaje a společně se díváme na náš oblíbený pořad,“ prozradila Australanka. „Pak se rozloučíme a oba se dobře vyspíme. Miluji nás.“

Toto jednoduché video získalo více než dva miliony zhlédnutí, ale koncept páru spícího v oddělených ložnicích vyvolal silné reakce. Někteří lidé Chantel podpořili a přiznali, že jejich partneři trpí poruchami spánku, a proto jim oddělené ložnice přijdou jako zdravý přístup.

Na druhé straně se však objevily i negativní komentáře. Někteří lidé považovali tuto situaci za známku toho, že není ve šťastném a zdravém vztahu. „Ať nikdy nenajdu takovou lásku,“ napsal jeden z komentujících. „Jsou spolubydlící,“ dodal další z komentujících. „To je šílené,“ zaznělo také.

Chantel se svěřila, že oddělené ložnice jim oběma pomáhají lépe se vyspat. „On je hluboký spáč, který chrápe a má rád, když je mu pořád chladno. Já jsem lehký spáč, který spí pod dvěma dekami a s vyhřívací lahví,“ vysvětlila. Podle ní strávili tři roky obětováním svého pohodlí a spánku bez probuzení, a nakonec se rozhodli vyzkoušet oddělené postele a ložnice, což se ukázalo jako nejlepší rozhodnutí pro jejich vztah.

Zdůraznila také, že mít vlastní ložnici je pro ni radostí a umožnilo jí vyčlenit si svůj vlastní prostor v domě. „Mít vlastní ložnici poprvé od dětství bylo pro moji kreativitu nesmírně důležité. Cítím, že mohu plně přijmout svou vlastní estetiku, aniž bych musela brát v úvahu svého partnera. Myslím, že je velmi zdravé mít svůj vlastní prostor,“ dodala.

Podle Billy většina negativních reakcí pramení z toho, že se lidé cítí nepohodlně, když jsou zpochybňovány normy vztahů. „Společnost je velmi fixována na své přesvědčení o tom, co v rámci vztahu znamená láska a co ne,“ řekla.

Zároveň zdůraznila, že její videa na tiktoku poskytují pouze sedmisekundový pohled do jejího vztahu. „Byla jsem šokována, že mě tolik lidí obviňuje, že můj vztah postrádá lásku. Tito lidé nemají absolutně žádné povědomí o tom, jaký můj vztah je a jak funguje,“ uvedla.

Mladá Australanka přiznala, že číst negativní reakce bylo pro ni „opravdu těžké“. Ví, že si musí vytvořit psychickou odolnost, když zveřejňuje příspěvky online, ale i tak ji komentáře stále velmi bolí.

4
fotky
Související témata:
Zdravý spánek

Další články

Načítám