Hlavní obsah
Článek

Do povědomí diváků se Regina Řandová (56) dostala nejdříve v seriálu My všichni školou povinní a později v rodinné komedii Zdeňka Trošky Bota jménem Melichar. V posledních letech se zapsala jako Simona Rokytová v seriálu Slunečná. Pracovní úspěchy střídala dramata v osobním životě. Dnes už se ale raduje z každého okamžiku, vnoučat i ze svého dvacet let trvajícího manželství. O všem otevřeně promluvila v nové Retrojízdě.

Ve svých šestapadesáti letech je v neuvěřitelné formě, čemuž pomáhá nejen golf, ale jak nám herečka přiznala, také dieta.

„Já držím přerušovaný půst, s tím jsem začala v září, protože jsem věděla, že od ledna začnu zase zkoušet divadlo a že chci být v kondici,“ prozradila. Nechtěla jsem těm divákům připravit nepěkný pohled na obstarožní tloustnoucí herečku,“ dodala a přiznala, že díky tomu shodila čtyři až pět kilo.

„Člověk ale má nějaké ty chutě večer. Já se třeba neovládnu a dám si jablko nebo plátek sýra. Ale říkám si, že si to tělo řeklo a zase ho nebudu týrat,“ přiznala se.

„Skleničku vína si také dám. Nemůžete si říct, že každý den vypijete ‚sedmičku‘ prosecca, to neexistuje, ale abych si jednou, dvakrát týdně nedala dvě, čtyři deci mého oblíbeného prosecca brut, to ne. Člověk si ten život musí trochu zpříjemnit,“ řekla v Retrojízdě.

Před kamerou se svěřila i s tím, jak si užívá svou asi největší roli – babičku. „Ten můj starší vnuk běžně, když někam jdeme, třeba do obchodu, tak přijde za paní prodavačkou a říká jí: ‚Moje babička je herečka, jestli to nevíte.‘ A cítí se být poctěn tím, že babička je herečka,“ vyprávěla s úsměvem na rtech.

Řandová promluvila i o svém synovi Čestmírovi, který je vnukem legendárního herce Čestmíra Řandy a synem Řandy mladšího, který zemřel před čtyřmi lety. Proč se syn a vnuk herců také nepostavil před televizní kamery a co tedy dělá? To se dozvíte ve videu.

Řandová zavzpomínala samozřejmě i na svou zlomovou roli, Jolanku v Botě jménem Melichar, kde zazářila před 41 lety. „Tehdy jsem si připadala opravdu důležitě, že hraju hlavní roli. Pan režisér Troška si mě tehdy vybral, pospojoval ty děti do tohohle krásného příběhu a já na to hrozně ráda vzpomínám,“ řekla.

„Loni jsme se sešli všichni i s Davidem Rauchem, představitelem Radima, a strávili jsme spolu krásný večer. On byl úplně stejný jako při natáčení. Byla jsem potěšena, že z něj vyrostl milý, dospělý, veselý muž s jiskrou v oku, a ten večer jsme si spolu moc hezky užili,“ vzpomněla herečka a dabérka, která promlouvá hlasem Demi Moore nebo Angeliny Jolie.

Před naší kamerou se svěřila i s tím, jak prožívala období, kdy jí lékaři prozradili, že nemůže mít děti, a jak se nakonec stalo, že má syna Čestmíra. „Já jsem tomu z počátku nevěřila. Ta informace mě zaplavila neskutečným pocitem štěstí,“ svěřila se.

Řandová také zavzpomínala na natáčení seriálu Slunečná a prozradila nám, co ji pojí s jejími seriálovými „drbnami“ i v soukromém životě, a exkluzivně odhalila informace o novém seriálu, kam se se svými hereckými kamarádkami vrací. Budou z nich zase drbny? To vše a mnohem více se dozvíte v nejnovější Retrojízdě. Celý díl si můžete pustit ve videu v úvodu článku nebo ve všech podcastových aplikacích.

Další články

Načítám