Hlavní obsah
Článek

Nejen Evička Tričko zapsala Veroniku Jeníkovou (60) do povědomí veřejnosti. Roky se na televizních obrazovkách objevovala jako Vendulka Čížková v Ordinaci v růžové zahradě po boku Ladislava Potměšila (†75). Jak na jejich společně strávená léta vzpomíná? Lituje odchodu ze seriálu? A jak se s ní její seriálový manžel rozloučil? O tom se rozpovídala v poslední Retrojízdě.

Vendulka Holovská, později Čížková, doprovázela Veroniku spoustu let a součástí jejího života je, jak herečka přiznává, dodnes.

„Nedávno jsem byla v Ostravě s divadlem a seběhla se tam ke mně nějaká třída a děti říkaly, zda se se mnou mohou vyfotit. A to teda bylo šílený, chtěli se se mnou fotit všichni. Já jsem se jich ptala, kolik jim je let, oni říkali, že devět deset. Jak ten seriál opakují odpoledne, tak se na to dívají, když přijdou ze školy,“ vyprávěla v rozhovoru.

Seriál ji spojoval hlavně s Ladislavem Potměšilem, který v něm hrál gynekologa Aleše Čížka. „Láďa byl bezvadný herecký partner a fajn člověk. Byl poctivý, vždycky si chtěl říkat text,“ prozradila v rozhovoru.

„Když pak skončil v seriálu, tak mi dal na rozloučenou dárek, a byl tam k tomu krásný dopis, kde bylo napsáno: ‚Vydrželo nám to tři roky. Ne každé manželství vydrží takhle dlouho.‘ To bylo dojemný,“ vzpomněla Jeníková.

V nové Retrojízdě také připomněla svou ikonickou roli v trháku Bony a klid. Promluvila o těžkém období, které si v posledních letech prožila s rodiči, a pochlubila se nám také novým bytem.

Celý díl Retrojízdy si můžete pustit zde a také ve všech podcastových aplikacích.

9
fotek

Další články

Načítám