Hlavní obsah
Článek

Mít doma čtyři děti je náročné samo o sobě. A co teprve když se všemi nemluvíte stejným jazykem? Nejen o tom si přišla do dnešního dílu pořadu Mámy z bulváru popovídat moderátorka a ředitelka nadace Lejla Abbasová (44). S přítelem Volkanem Kaynakem vychovávají šestiletá dvojčata Tea a Bena, sedmiletou dceru Iman a dvanáctiletého Davida, kterého má Lejla ze vztahu s Michaelem Kocábem.

Její partner je Turek a česky umí minimálně. Veškeré zařizování ohledně bytu a běhání po úřadech je tedy na ní, on v takových chvílích zastává „funkci mámy“ a vaří. S dětmi mluví každý svým jazykem a učí je anglicky. Jak děti trojjazyčnou komunikaci zvládají?

Říká se, že „jedno dítě, žádné dítě“ a největší rozdíl přichází až s druhým dítětem. Co si o tom myslí Lejla? Úplně s tím nesouhlasí, pro ni byl největší rozdíl jinde. Jak vzpomíná na první měsíce se svými dvojčaty?

Temperamentní moderátorka se súdánskými kořeny si nebrala servítky, ani když vzpomínala na období, kdy děti kojila. Proč si dle svých slov „připadala jako kráva“?

Řeč ale přišla i na to, jak vypadá vztah dvou „horkých hlav“. Kvůli čemu se s partnerem nejvíc hádají? A proč se ještě nevzali, když už se třikrát zasnoubili? A kdo je do svatby nejvíc tlačí? To se dozvíte v dnešním dílu pořadu Mámy z bulváru.

Řídit takovou domácnost jistě stojí spoustu sil. Čím se Lejla odreagovává? A kdo jí nejvíce pomáhá, když se potřebuje vypovídat? Čím se nejčastěji užírá? Netají se ani tím, že dochází k terapeutce. Druhou má dokonce jen pro případ, že je v koncích při výchově dětí. Kvůli čemu jí volala naposled?

Se svou nadací Asante Kenya Lejla pomáhá matkám, které to mají o dost těžší než ty české. V Keni se zasloužila o rozšíření kliniky o porodnické oddělení, kde se snaží šířit i osvětu. Jak moc si od ní místní nechají do svých metod mluvit? Z jejího popisu toho, jak vypadá běžný porod v Keni, běhá mráz po zádech. Není divu, že často miminko či maminka nepřežije…

Na závěr moderátorka Lucie Černá položí Lejle na první pohled jednoduchou otázku, jak si představuje šťastné dítě. Jak se s takovým dotazem popasuje? To se dozvíte v pořadu Mámy z bulváru. My vám zatím prozradíme jen to, že se svou odpovědí byla spokojená až na druhý pokus!

8
fotek

Další články

Načítám