Hlavní obsah
Článek

Je tu další díl pořadu Mámy z bulváru. Pozvání moderátorky Lucie Černé tentokrát přijala herečka a spisovatelka Vlastina Svátková (42). Je maminkou tří synů ve věku 17, 13 a 7 let, na jejichž výchovu je sama. Vyprávěla nám nejen o tom, proč jí žádný vztah nevydrží, ale i o tom, jak sama dokázala vybudovat pro sebe a své děti zázemí, aniž by se musela uskromňovat.

Je celkem logické, že se žena po druhém rozvodu chce někde usadit natrvalo, a ne se stěhovat z podnájmu do podnájmu. Kde Vlastina sebrala odvahu jít do toho po hlavě, vzít si hypotéku a vybudovat domov, po jakém vždy toužila?

Herečka nám ale prozradila i to, jak jí výchova tří synů pomáhá chápat mužský svět. Některé věci je musí stále učit, ale způsob jejich uvažování jí pomáhá i při výběru partnera. Snaha pochopit mužskou energii je pro ni prý celoživotním tématem a je přesvědčena, že právě proto nepatří mezi ženy, které by celý život strávily s jedním mužem.

Obzvláště těžké je pro matku zvládat pubertu svých dětí. Jako každého rodiče ji pochopitelně bolí, když ji k sobě vlastní dítě nechce „pustit“, nesvěří se, nepotřebuje ji… I na to má ale pragmatická herečka svůj recept.

Na první pohled působí Vlastina Svátková možná étericky, ve skutečnosti je ale poměrně přísnou matkou. Své děti v nepříjemných situacích zásadně nelituje a naopak se je snaží přesvědčit o tom, že to zvládnou. A jak kluci nesli hereččiny rozvody s jejich tatínky?

I přes neštěstí v lásce má Vlastina dojem, že si žije svůj sen a v životě je spokojená. A co musela vždycky udělat, aby se jí nějaký sen splnil? Její metoda je poněkud nevšední, ale zjevně funguje. Jak jinak by se dívka, která v rámci brigády zpívala na pohřbech, dostala do bondovky vedle hvězd, jako jsou Daniel Craig nebo Eva Green?

Další články

Načítám