Hlavní obsah
Článek

Minulou sobotu se uskutečnil první večer StarDance a ten stylista Filip Vaněk (46) nemohl nechat bez povšimnutí. Kostýmy v oblíbené taneční show ho doslova šokovaly. Nesoučasné, laciné a přeplácané. To byla slova, která Vaněk použil nejčastěji.

„Ten použitý materiál je ultra laciný, jako z tržnice. A proč člověku, který není příliš vysoký a nemá moc pas, dáme obruč pod pas, abychom zkrátili nohy a vytvořili bříško, které tam v reálu není. Urputné ladění tanečníka k tanečnici je absolutně za zenitem. Kostým těchto dvou je pro mě jako z doby normalizace,“ řekl Vaněk o kostýmech kickboxerky Martiny Ptáčkové (27) a jejího tanečního partnera Dominika Vodičky (28).

„Tahle ultra umělohmotná lycra způsobuje ten nepěknej koláč v podpaží. Kostýmní výtvarník má použít materiál, ve kterém to není vidět,“ dodal rázně.

Ani další kostýmy Vaněk nepochválil. Naopak srovnal StarDance se slovenskou a americkou verzí. Naši sousedé jsou podle něj zcela jinde, Slováci ukazují, jak to má vypadat.

„To jsou spartakiádní dresy už… Kdyby to na mě chtěl někdo navléknout, tak odejdu. Tohle jim snad nemůže nikdo udělat. Lacinost materiálů, elementární nevkus toho, kdo to tvoří. Tohle se neděje ani na tanečních soutěžích v malých okresních městech. To je ohyzdnost laciného filmu z 50. let,“ řekl o kostýmu kuchařky Chili Ta.

Ani kostým Jany Paulové (69) nešetřil. „Šaty nejsou současné, jsou z laciného materiálu, ukrutně přeplácané. Z té překrásné Jany Paulové dělají červenou Morticiu. Dobový kostým z Addams Family. Její taneční partner je absolutně v pořádku,“ dodal stylista.

A komu model naopak sedl nejvíc? U Filipa prošly šaty Lucie Vondráčkové (44). Ale jejího tanečního partnera nepochválil.

„Tady až tolik nekřičí lacinost šatů. Je to asi to nejlepší z večera, co se dalo vidět. Co se týče tanečníka, je to variace svěrací kazajky, kterou já bych v České televizi nasadil tvůrcům,“ dodal rázně Vaněk.

Další články

Načítám