Hlavní obsah
Článek

Jak je na tom princezna Kate (42)? Proč se neukazuje na veřejnosti a nedává o sobě od oznámení boje s rakovinou žádné zprávy? Tyto otázky v poslední době palčivě trápí britský lid. Teď se ale objevila první, alespoň částečně uspokojivá odpověď. Catherine má mít to nejhorší za sebou.

V britské monarchii se snad už konečně blýská na lepší časy. Poslední měsíce jako by Buckinghamský palác zahalil pomyslný černý háv. Po zdánlivě život neohrožujících operacích krále Karla III. (75) a princezny Kate se celý svět dozvěděl smutné zprávy. Král i jeho snacha mají rakovinu a vydávají se na léčbu, která jim na čas nedovolí zúčastňovat se veřejných akcí.

Zatímco král se už ale ke svým povinnostem vrátil a celá Anglie si tak mohla oddychnout, o Kate se v lepším případě mlčí, v tom horším z médií přicházejí znepokojivé zprávy o jejím zdravotním stavu. Před pár dny vyšlo najevo i to, že se princezna zřejmě na veřejnosti neobjeví minimálně do konce roku.

Teď se ale v magazínu Vanity Fair Tuesday konečně objevily informace o tom, že boj Catherine s rakovinou by měl být úspěšný. Rodinný přítel prozradil, že Kate se už „dostala z nejhoršího“ a její stav se začíná zlepšovat. „Byla velká úleva, že toleruje léky a daří se jí o mnoho lépe,“ řekl zdroj, který dodal, že boj Kate s její nemocí byl „velmi náročným a znepokojivým obdobím“, ale že ji její rodina velmi podpořila.

Princezna v březnu prostřednictvím videa oznámila, že trpí rakovinou a podstupuje preventivní chemoterapii. Od té doby se z veřejnosti stáhla nejen ona, ale i všechny její děti, které maminku společně s princem Williamem podporují v jejím boji s nemocí.

Další články

Načítám