Hlavní obsah
Článek

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava přišel o velkou hvězdu. Americká rocková kapela Queens of the Stone Age zrušila ze zdravotních důvodů své vystoupení, kterým měla hudební festival zahajovat.

Kapela ruší celý svůj červencový program kvůli nemoci zpěváka a kytaristy Joshe Hommea. „S politováním oznamujeme, že se Josh Homme musí okamžitě vrátit do Spojených států k nouzové operaci. Vynaložili jsme veškeré úsilí, abychom odehráli turné, ale není to možné,“ omlouvala se kapela ve svém prohlášení.

„Jsme zničení, že pro vás nemůžeme zahrát. Moc se omlouváme za případné nepříjemnosti a chápeme vaši frustraci a zklamání,“ dodala kapela.

Pořadatelé Colours of Ostrava okamžitě zareagovali a oslovili jiného interpreta. Fanoušci se mohou těšit na amerického kytaristu a zpěváka Toma Morella, který se proslavil ve skupinách Rage Against the Machine a Audioslave. „Věříme, že podle magazínu Rolling Stone osmnáctý nejlepší kytarista historie, člen Rokenrolové síně slávy, držitel dvou cen Grammy Tom Morello rozechvěje svým podáním Killing in the Name nebo aktuálním hitem GOSSIP areál do poslední ocelové trubky,“ informovali pořadatelé.

„Rage Against the Machine se naposledy kvůli covidu do Prahy nedostali a indicie, že by se kapela vrátila na pódia, nejsou. Proto jsem šťastná, že si některé z ikonických skladeb budeme moct připomenout právě v podání jednoho z nejlepších kytaristů světa. Naše nová hvězda středečního programu Tom Morello přiveze do Česka poprvé svou vlastní show, která je hitem letošní festivalové sezony v Evropě,“ dodala za Colours of Ostrava umělecká ředitelka Zlata Holušová.

Hudební festival Colours of Ostrava se koná 17.-20. července v areálu Dolních Vítkovic. Fanoušci se mohou těšit na hvězdná jména. Mimo jiné vystoupí Lenny Kravitz, Sam Smith, James Blake, Kawala, Gary Clark Jr. a další.

Související témata:
Queens of the Stone Age
Tom Morello

Další články

Načítám