Hlavní obsah
Článek

Hodně přes čáru! Poté, co se Tomio Okamura pochlubil billboardy na Václavském náměstí, vidí Markéta Pekarová Adamová (39) rudě. Předvolební kampaň SPD je podle předsedkyně TOP 09 velmi nevkusná a trapná.

„Nechutná kampaň SPD na Václavském náměstí je vyvrcholením jejich zoufalství. Pro občany neudělali nikdy nic, umí jen strašit,“ rozčílila se na sociální síti. „Je dobře, že na ně podal Jiří Pospíšil trestní oznámení za podněcování k nenávisti. Xenofobní kampaně nemají mít v civilizované společnosti místo,“ bouchla do stolu předsedkyně Poslanecké sněmovny.

„Způsob vedení kampaně Tomia Okamury není jen rasistický, ale i podvodný! Ve chvíli, kdy jeho reklamu s motivem zakrváceného muže tmavé pleti, na kterou už bylo podáno několik trestních oznámení, odmítly vyvěsit i billboardové společnosti, rozhodl se, že veřejnost a Prahu podvede,“ hřímal Jiří Pospíšil na síti X.

„Na jméno cizí obchodní společnosti si pronajal veřejné prostranství za účelem, cituji: Umístění nutné techniky a parkování. Obelhal nejenom odbory magistrátu, ale i celou veřejnost a Prahu. Předseda parlamentní strany Tomio Okamura není jen proruský a xenofobní troll, je také podvodník a velkým nebezpečím pro naši zemi a pro naše hodnoty. Podvodem se volby nevyhrávají. Možná tak v Rusku…,“ dodal politik.

„Metro je na Můstku už skoro 50 let, ale takhle hluboko se tam ještě nekleslo,“ přisadil si ministr vnitra Vít Rakušan.

„Je to nechutné a umístili to tam podvodem. I když to už z Václaváku zmizelo, na mezinárodní ostudu už bylo zaděláno,“ vzkázala na to konto Marcela, která poukázala na fakt, že billboardy se na Václavském náměstí moc dlouho neohřály.

„Žádost podala a smlouvu podepsala lokační agentura, a městská část ani hlavní město Praha neměly žádné bližší informace o obsahu natáčení či konkrétní politické straně,“ citovaly Seznam Zprávy mluvčího Magistrátu hlavního města Prahy Víta Hofmana.

Okamura je na svou kampaň vytvořenou umělou inteligencí naopak pyšný. „Chtěli jsme takovou alegorii,“ popsal v pořadu K věci na CNN Prima News před dvěma týdny. „SPD je první českou stranou, která používá ty nejmodernější technologie,“ zdůraznil.

Mnozí kolemjdoucí a turisté, kteří místem procházeli, ale jeho nadšení rozhodně nesdíleli. Naopak se nechali slyšet, že se jim tímto Praha dost znechutila a podivovali se nad tím, že je něco takového v Česku vůbec možné.

Další články

Načítám