Hlavní obsah
Článek

Známý anglický moderátor Jamie Theakston odhalil, že trpí rakovinou hrtanu v prvním stadiu. Veřejně poděkoval posluchačům, kteří si všimli změn v jeho hlase a nepřímo ho tak donutili jít na vyšetření k lékaři.

Třiapadesátiletý moderátor se v televizi proslavil už v polovině devadesátých let, kdy uváděl nejdříve show pro děti a poté zábavný hudební pořad. Jeho kariéra pokračovala v BBC, kde se věnoval nejen dalším hudebním pořadům, ale také zpravodajství. Úspěchy sklízí ale i jako moderátor radia Heart FM, za svoji práci získal cenu BAFTA a další ocenění. Jeho rozhlasovou parťačkou je Amanda Holden, kterou diváci znají i jako porotkyni soutěže Britain’s Got Talent.

A právě během rozhlasového moderování si lidé nedávno všimli, že hlas Jamieho Theakstona doznal změn. Poté, co mu své obavy sdělili, navštívil moderátor lékaře, který mu sdělil, že trpí rakovinou hrtanu v prvním stadiu.

„Ahoj lidi, nedávno jsem měl operaci, během které mi odstranili léze z hlasivek. Biopsie to identifikovala jako rakovinu hrtanu 1. stupně. Takže já mám rakovinu, ale rakovina nemá mě. Prognóza je velmi pozitivní a doufám, že se k vám v říjnu vrátím,“ napsal Jamie na sociální síť, kde zároveň poděkoval všímavým posluchačům.

Moderátor podstoupil zákrok o víkendu a poté mu lékaři doporučili nechat hlasivky nějaký čas v klidu. Zotavuje se tak doma v západním Londýně po boku své manželky Sophie a dvou synů.

Související témata:

Další články

Načítám