Hlavní obsah
Článek

Bývalý prezident České republiky slaví 80. narozeniny. Jeho život je spjatý nejen s politickým děním, ale také s osudovými ženami, které mu přivedly na svět dvě děti.

Miloš Zeman byl dvakrát ženatý. Jeho první manželkou byla Blanka, kterou poznal na střední škole. Vzali se v roce 1971 a přivedli na svět syna Davida. Manželství trvalo sedm let.

Vztah Zemana se synem nikdy nebyl výrazně medializovaný. David vystudoval medicínu, je z něj lékař a vědec, a jeho otec o něm jen párkrát hovořil, s úctou. Poslední zprávy o jeho matce, paní Blance, jsou z roku 2012, kdy Blesk citoval její sousedy s tím, že žena zapírá, že je Zemanová. „To dělá často,“ uvedli tehdy sousedé.

Se svou druhou manželkou Ivanou se Miloš Zeman seznámil v roce 1990, kdy jí nabídl práci asistentky. Tehdy mezi nimi přeskočila jiskra, vzali se o tři léta později. Rok nato se manželům narodila dcera Kateřina.

Jedno období manželé žili odděleně. A to od roku 2002, kdy se Zeman po čtyřletém funkčním období, kdy byl českým premiérem, rozhodl, že z politiky odejde. Žil na chalupě v Novém Veselí na Vysočině a jeho manželka s dcerou zůstaly v pražském bytě.

Zvlášť žili do roku 2013, kdy se stal Miloš Zeman prezidentem České republiky. Ivana se pak objevovala po jeho boku jako první dáma, avšak ohledně svého vystupování volila spíše umírněnější přístup. Někdy ji dokonce zastupovala dcera Kateřina.

Manželství Miloše a Ivany Zemanových je považováno za pevné a stabilní. Ivana byla pro manžela velkou oporou i v době, kdy se potýkal se zdravotními problémy, a zajisté nebude chybět ani na jeho oslavě.

Další články

Načítám