Hlavní obsah
Článek

Zápisník jedné lásky je jistě jedním z nejromantičtějších filmů všech dob. Svých rolí se skvěle zhostili herci, kteří ztvárnili mladý zamilovaný pár, stejně tak ale zaujali i James Garner a Gena Rowlands v rolích starších manželů. A právě Gena ve svých 94 letech navždy odešla.

Herečka se do filmové historie samozřejmě nezapsala jen filmem The Notebook neboli Zápisník jedné lásky. Mezi její další slavné tituly patří například Gloria, za který byla nominována na Oscara, nebo Žena pod vlivem. Gena Rowlands zemřela ve středu ve svém domě v Indian Wells, její smrt potvrdila magazínu Variety kancelář agenta jejího syna. Právě Nick Cassavetes byl totiž i režisérem slavného snímku.

Při příležitosti 20. výročí od natočení filmu, který vznikl v roce 2004, se režisér svěřil s tím, že jeho maminka nakonec v životě trpěla stejnou nemocí jako postava Allie ve filmu.

„Přiměl jsem svou mámu, aby hrála starší Allie, a strávili jsme spoustu času povídáním o Alzheimerově chorobě a chtěli jsme být autentičtí a teď, posledních pět let, trpí Alzheimerovou chorobou. Je v plné demenci. A je to tak šílené - my jsme to prožili, ona to hrála a teď je to na nás,“ řekl magazínu Entertainment Weekly.

Gena Rowland získala také tři ceny Emmy za svou práci pro televizi, a to za film The Betty Ford Story, Náhodný svědek nebo Duševní slepota.

Další články

Načítám