Hlavní obsah
Článek

V pátek ve věku 63 let zemřel Christopher Ciccone, mladší bratr popové ikony Madonny (66). Christopher, který se rozkmotřil se slavnou sestrou především po vydání své knihy Život s Madonnou, bojoval s rakovinou, jejímž následkům podlehl. Ciccone odešel na věčnost doma v Michiganu za přítomnosti svého manžela Raye Thackera a jejich přátel.

Zpěvačka, která si byla v mládí s bratrem mimořádně blízká, v neděli prolomila mlčení a sdílela několik společných fotografií a dojemnými slovy se s bratrem rozloučila.

„Můj bratr Christopher odešel. Tak dlouho mi byl nejbližším člověkem. Je těžké vysvětlit naše pouto. Ale rostlo kvůli tomu, že jsme pochopili, že jsme jiní a společnost nám dá najevo, když nebudeme dodržovat status quo,“ napsala v úvodu Madonna.

„Chytili jsme se za ruce a protančili jsme se šílenstvím našeho dětství. Ve skutečnosti to byl právě tanec, který fungoval jako jakési superlepidlo, které nás drželo pohromadě. Objevení tance v našem malém středozápadním městečku mě zachránilo a pak přišel i můj bratr a tanec zachránil i jeho. Můj učitel baletu, jmenoval se také Christopher, vytvořil bezpečné místo pro mého bratra, kde mohl být gayem, což bylo slovo, o kterém se tam, kde jsme žili, nemluvilo ani nešeptalo,“ prozradila zpěvačka další střípky z jejich mládí.

„Když jsem konečně sebrala odvahu odjet do New Yorku, abych se stala tanečnicí, můj bratr mě následoval. A znovu jsme ruku v ruce protančili šíleným New Yorkem! Hltali jsme umění, hudbu a film jako hladová zvířata. Byli jsme v epicentru všech těch věcí. Protančili jsme i bláznivou dobou epidemie AIDS. Chodili jsme na pohřby a plakali jsme a šli zase tančit. Na začátku mé kariéry jsme spolu tančili na jevišti a nakonec se stal kreativním ředitelem mých turné,“ pokračovala Madonna.

„Vzepřeli jsme se římskokatolické církvi, policii, morální většině a všem autoritám, které stály v cestě umělecké svobodě! Můj bratr byl přímo po mém boku. Byl to malíř, básník a vizionář. Obdivovala jsem ho. Měl bezvadný vkus. A ostrý jazyk, který někdy používal proti mně, ale já mu to vždycky odpustila. Posledních několik let nebylo lehkých. Nějakou dobu jsme spolu nemluvili, ale když můj bratr onemocněl, našli jsme k sobě cestu zpátky. Udělala jsem, co bylo v mých silách, abych ho udržela naživu co nejdéle. Ke konci to tolik bolelo. Znovu jsme se drželi za ruce. Zavřeli jsme oči a tančili jsme. Spolu. Jsem ráda, že už netrpí. Nikdy nikdo nebude jako on. Vím, že někde tančí,“ završila svou láskyplnou poctu bratrovi zpěvačka.

Související témata:
Christopher Ciccone

Další články

Načítám