Hlavní obsah
Článek

Hlavní mužský hrdina z filmu Zrodila se hvězda z roku 1976, multitalentovaný umělec Kris Kristofferson zemřel ve svém domě na Maui na Havaji ve věku 88 let.

Kris Kristofferson byl ikonou country hudby, proslavil se jako zpěvák a skladatel. V srdci mnoha lidí ale zůstane hlavně jako rocker John Norman Howard ve filmu Zrodila se hvězda po boku Barbry Streisand. Jedná se o snímek, který před pár lety na plátnech kin znovu ožil s Bradleym Cooperem a Lady Gagou v hlavních rolích. Poprvé jej ale diváci mohli vidět už v roce 1954 s Judy Garland a Jamesem Masonem.

Právě verze z roku 1976 byla ale osudová pro Krise Kristoffersona, který za práci na filmu získal o rok později i Zlatý glóbus. Kris se ale objevil i ve snímku Alice už tu nebydlí z roku 1974 nebo později například také v sérii Blade ve filmech Blade (1998), Blade II (2002) a Blade: Trilogy (2004). Naposledy se před kamerou objevil v roce 2018 v životopisném dramatu Blaze.

Herectví pro něj znamenalo i dobrou reklamu na jeho hudební kariéru. Country zpěvák a skladatel proslul svými složitými texty, z paměti uměl recitovat Williama Blakea. „Není naživu lepší skladatel než Kris Kristofferson,“ řekl o něm Willie Nelson v roce 2009. Mezi jeho hity patří Why Me, Loving Her Was Easier (Than Anything I’ll Ever Do), Watch Closely Now, Desperados Waiting for a Train, A Song I’d Like to Sing nebo Jesus Was a Capricorn.

Kris Kristofferson zemřel poklidně mezi svými příbuznými ve svém domě na Maui, jak informoval jeho zástupce magazín People. Na internetu se s ním už stihla rozloučit řada velkých umělců jako Dolly Parton nebo Leann Rimes. Po umělci zůstala manželka Lisa, osm dětí a sedm vnoučat.

Související témata:
Kris Kristofferson

Další články

Načítám