Hlavní obsah
Článek

Ve věku 48 let podlehl agresivní formě rakoviny americký herec Gavin Creel. Umělec, jenž po sobě zanechal nesmazatelnou stopu především na divadelních prknech na Broadwayi, byl podle svého partnera Alexe Temple Warda léčen na vzácný sarkom, ale nakonec bohužel v pondělí 30. září zemřel.

Oblíbený herec, který proslul díky řadě úspěšných představení jako Thoroughly Modern Millie, Hair, She Loves Me nebo Hello, Dolly!, vystupoval po boku mnoha hvězd jako Bette Midler, Jane Krakowski a dalších. Působil ovšem i v několika seriálech jako American Horror Stories, Na vlásku: Seriál nebo Central Park.

Creelovi, jenž byl mimo jiné oceněn divadelní cenou Tony, diagnostikovali rakovinu teprve v červenci. Údajně se léčil na klinice nádorových onemocnění Memorial Sloan Kettering v New Yorku, ale nedávno byl převezen do svého domova, kde mu byla zřízena hospicová péče.

Epiteloidní sarkom je vzácná a velmi agresivní forma rakoviny měkkých tkání, která se nejčastěji vyskytuje pod kůží na rukou a nohou. Je považován za prakticky rezistentní k systémové léčbě. Onemocnění je obtížné diagnostikovat, jelikož může být snadno zaměnitelné s jinými nemocemi, které mají podobné příznaky.

Související témata:
Gavin Creel

Další články

Načítám