Hlavní obsah
Článek

Loni si řekl, že s adrenalinem a sportovními výzvami po maratonu v Himálajích končí a teď už bude leda tak hrát golf. To by ale nebyl moderátor Petr Vágner (47), jehož přítelkyně Silvie Vlčková má také ráda překonávání fyzických hranic.

„V srpnu se chystáme na závod ultra trail, který měří 900 kilometrů a běží se od Atlantického oceánu ke Středozemnímu moři přes celé Pyreneje,“ řekl Super.cz Petr. „Denně chceme uběhnout padesát až šedesát kilometrů v horách, kde je nejvyšší bod 3 000 metrů nad mořem,“ dodal.

Protože trasa vede opuštěnými horami, musejí se spoléhat jen sami na sebe. „Všechno jídlo a potřebné věci budeme mít v batozích, které by měly mít tak dvanáct až patnáct kilo. Vařit si budeme na ohni, voda bude z přírody, tak ji budeme muset filtrovat, spát budeme pod širákem,“ popisoval Vágner, který už s přítelkyní trénuje v desetikilogramových zátěžových vestách běh v kopcích v  lese.

„Bude to i boj o přežití a vlastně zároveň jedna velká zkouška našeho vztahu. Minulý rok jsem tvrdil, že víc než maraton v Himálajích, který jsme společně zvládli, už nemůže být nic, ale tohle bude strop!,“ uzavřel.

5
fotek
Související témata:

Další články

Načítám