Hlavní obsah
Článek

Stále častěji se k aktuálnímu dění vyjadřuje exministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (50). Obzvláště silný v kramflecích se cítí zvláště teď, po nedávných volbách a při projednávání rozpočtu. Ten roznesl na kopytech a měl pocit skvěle vykonané práce. Nevydržel mu však dlouho.

„Jedna věc je, že vláda Petra Fialy udělá ve svém volebním období součtový schodek 1 200 miliard. Druhá je opět nedůstojné švindlování s položkami, kterým se ze zákona nevyhne a jež dělají dalších 40 až 50 miliard. Nejen že mají tristní výsledky, ale ještě zdegradovali řemeslo rozpočtování,“ vypálil na síti X.

„Rozpočet je opět plný švindlů, triků a hrozí, že to dopadne stejnou blamáží jako v r. 2023, kdy Eurostat potvrdil, že jsme měli opět pravdu,“ rozvášnil se pro změnu na facebooku Havlíček, který tam našel zastání. „Tahle vláda něco slibovala a něco jinýho dělá, takže lhala a lže pořád. Jsou to podvodníci,“ nechala se slyšet Edita.

Zdaleka ne všichni ale jdou Havlíčkovi na ruku. Je dost těch, kdo si dobře pamatují, že se za vlády Andreje Babiše nehospodařilo příkladně a že miliardy jenom létaly.

„Lehce jste zapomněl, že dluh je reálně mnohem nižší než za vaší vlády, protože tu nějaká Alena zařídila vysokou inflaci,“ namítá Adam. „Jaký si myslíte, že se svou rozhazovačnou politikou uděláte součtový schodek vy? Pokud tedy vyhrajete volby? Vy jste zvládli za dva roky seknout sekeru 900 miliard,“ konstatoval Jiří, který navíc doplnil, že Fialova vláda musela řešit energetickou krizi, válku na Ukrajině a také nedávné povodně.

„První rozpočet tato vláda z velké části zdědila po vaší horší vládě. Ten když odečteme, tak čísla vyzní trochu jinak,“ doplnil Robert. „Proč já tomuhle člověku nic nevěřím?“ ptal se Vratislav.

Ptát by se měl i sám Havlíček. S kritizováním stávajícího kabinetu si dlouho nevystačí. Nedej bože, aby začaly přicházet dobré zprávy a Fialův kabinet začal znovu bodovat. To by opozičnímu hnutí rázem došla řeč. Exministr navíc neustále naráží na to, že lídrem hnutí je pořád Andrej Babiš. I když několikrát oznámil konec v politice a tvrdil, že se stáhne do ústraní. Je pro něj sakra těžké být vidět, natož zazářit. To pak uděláte cokoli, abyste zaujali. Koupete se oblečení v moři, čicháte v Řecku k pití a ve Sněmovně mícháte jablka a hrušky jako by nic.

5
fotek
Související témata:
Schodek státního rozpočtu

Další články

Načítám