Hlavní obsah
Článek

Miley Cyrus (31) před časem udělala díru do světa s písní Flowers, která je úspěšná nejen u posluchačů, ale byla oceněna i soškou Grammy. Zpěvačce teď ale na stole přistála žaloba, ve které stojí, že do své písně údajně vykradla text i hudbu z neméně slavné hitovky Bruna Marse When I Was Your Man.

Miley Cyrus svůj kousek s názvem Flowers vypustila do světa v roce 2023. Píseň se stala hitem a vyšplhala se na vrchol světových žebříčků. Se songem také vystoupila na Grammy, kde se dočkala i ocenění. Asi nikoho by až do této chvíle nenapadlo srovnat tuto píseň s jedenáct let starou hitovkou When I Was Your Man od Bruna Marse, jehož vlastní jméno je Peter Hernandez. I jeho počin se v roce 2013 ihned proslavil a atakoval první příčky hitparád.

Teď ovšem zpěvačku zažalovala společnost Tempo Music Investments, jež je propojena s Tempo Warner Records, které Bruno Mars před časem prodal část svých skladeb. Firma Cyrus zažalovala kvůli „záměrnému kopírování“ a významným podobnostem mezi oběma skladbami a přidala i detailní vysvětlení. Ve stručnosti prý mají oba songy podobnou melodii a harmonii, a to jak ve slokách, tak v refrénu. A podobnost je prý i v textu. „Na základě kombinace a množství podobností mezi dvěma nahrávkami je nepopiratelné, že bez When I Was Your Man by Flowers neexistovala,“ tvrdí žaloba.

Firma po Miley Cyrus požaduje náhradu škody, ale není jasné, jestli už specifikovala její výši. Dle Daily Mailu navíc společnost požaduje i to, aby bylo zpěvaččině vydavatelství zakázáno distribuovat píseň Flowers, což by znamenalo její stažení z digitálních a budoucích fyzických verzí jejího alba Endless Summer Vacation a také žádá, aby bylo Miley znemožněno píseň znovu nahrát.

Miley Cyrus ani Bruno Mars se dle zahraničních médií do této chvíle k žalobě nevyjádřili.

Je podle vás píseň Flowers Miley Cyrus kopií hitu Bruna Marse?
Ano, je tam podobnost
27 %
Ne, písně jsou zcela jiné
73 %
Celkem hlasovalo 3048 čtenářů.

Další články

Načítám