Hlavní obsah
Článek

Nájemné bytu 2+kk v lukrativní čtvrti na Praze 2 za 9,5 tisíc měsíčně? Takové nájemné nyní platí maminka manželky Leoše Mareše (48) Helena Harabinová v městském bytě. Jak k takovému výhodnému bydlení přišla?

Byt v roce 2011 vysoutěžila Monika (43) a platila nájem 3,5 tisíce měsíčně. Jak uvedl Deník N, městský byt si držela i po svém sňatku s Leošem. Spolu začali žít v bytě za desítky miliónů korun, ale velmi levné městské bydlení na ni zůstávalo napsané. Když později chtěla byt přepsat na matku Helenu, podle pravidel to nebylo možné. I tak se o to loni Monika snažila, ale neúspěšně.

Až nyní přišla změna. Jak zjistil Deník N, pronájem bytu byl nedávno převeden právě na tchyni Leoše Mareše. A to 14 dní poté, co radnice změnila pravidla a povolila, že vysoutěžené nájemné může být převedeno na rodinné příslušníky. Jak zavedení nových pravidel, tak i samotný převod bytu rada schválila bez projednání bytovou komisí.

S návrhem na změnu pravidel přišla radní Jitka Urbánková. Podle političky nebyla změna pravidel účelová, prý žádostí o převod bylo asi deset, nejen ta od Marešových. Urbánková na pozici radní nedávno rezignovala. Důvod neuvedla.

„Velmi mě mrzí, že se teď píše, že tomu pomohl Leoš. Nemá s tím nic společného. Vypadá to, že jsme si to zařídili, což je naprostá kravina. Naopak od té doby, co jsem Marešová, jsem s tím měla jen problémy. Byt jsem vysoutěžila před třinácti lety, šlo o holobyt s linem a vafkami. Investovala jsem do něj hodně peněz, je to byt v 5. patře bez výtahu, nešlo o žádný luxus, jak nyní čtu,“ řekla Super.cz Monika Marešová.

Co na to říká maminka Marešové? „Ten byt vnímám, že jsme měly vždy dohromady. Vysoutěžily jsme to v aukci už strašně dávno. Všechno podle regulí. Leoše jsme v rodině vůbec neměli. Teď jen došlo k tomu, že se dcera chtěla přehlásit tam, kde má bydliště její dcera, tak jsme si řekli, že to převedeme na mě,“ řekla zmíněnému webu Harabinová.

Další články

Načítám