Hlavní obsah
Článek

Kauza Veroniky Arichtevy (38), kterou v soukromé zprávě urazila manželka herce Filipa Blažka (50) Jolana, zahýbala českým showbyznysem. Podporu herečce vyjádřilo mnoho jejích kolegů a přátel. Nebyl by to ale Roman Vojtek (52), kdyby se ke kauze nepřipojil s humorem sobě vlastním.

„Tvl ty kozy – hrůza, děs. Cvičení ti nepomůže.“ Tak přesně tahle zpráva odstartovala kauzu, která se týká takzvaného body shamingu neboli urážení člověka kvůli jeho vzhledu. V dnešní společnosti, která se proti takovému napadání snaží jasně vymezovat a mnoho lidí spíše vyznává body pozitivity čili lásku k vlastnímu tělu takovému, jaké je, byla věta, kterou Veronika zveřejnila, jako blesk z čistého nebe.

Jolana Blažková ji sice nenapsala nikam veřejně, o to se postarala sama herečka, přesto se ale přihnala obrovská vlna podpory pro Veroniku, která hejt schytala za předvádění letních šatů, pod které si nevzala podprsenku. Svůj názor napsalo mnoho celebrit, například Iva Kubelková, Eva Burešová, Mahulena Bočanová nebo David Gránský. Martina Pártlová se přidala s humorným příspěvkem. „A to neviděla Jolana moje dva šumavský chleby,“ napsala.

Kauza se ale donesla i k Romanu Vojtkovi, který si s Veronikou před lety zahrál ve Vyprávěj a v roce 2022 v seriálu O mě se neboj. A ten Veroniku „podpořil“ rovnou videem, které rozesmálo spoustu lidí. V něm začíná tklivě mluvit o tom, že to sice moc často nedělá, ale tentokrát musí…

„Chtěl bych vyjádřit podporu tobě, Veroniko Arichtevo. Toto je moje podpora,“ řekne herec a na kameru ukáže sadu podprsenek. U prodavačky se pak ještě ujistí, že je to skutečně spodní prádlo ve stylu push-up a že samo drží ňadra. K videu pak Roman přidal ještě hashtagy „za Veroniku pevnější“, „silikonem ke štěstí“ nebo „prsa jsou víc než mozek“. A připsal větu: „A Ty Bisi… vydrž. Snad se s tím naučíte žít.“

Některé ženy hercovo video možná spíše urazí, našlo si ale i mnoho fanoušků, kteří jej kladně ohodnotili lajkem nebo komentářem. „To je peecka. Tleskám za podporu a nápad. A Veronika je kost, za mě krásná žena se vším všudy,“ napsala například jedna sledující. A Martina Pártlová u videa nešetřila smajlíky, kteří se tak smějí, až z toho pláčou. Tak snad příspěvek vykouzlil úsměv na tváři i Veronice, která kolegu počastovala srdíčkem.

Další články

Načítám