Hlavní obsah
Článek

Z trosky na dně, kterou od pití neodradilo ani to, že má malou dceru a rodinu, jež se o ni bojí, je nový člověk. Michaela Duffková už pět let abstinuje a alkoholu se ani nedotkla. O své závislosti začala psát blog, později také knihu Zápisník alkoholičky, která se stala bestsellerem.

Další úspěch si připsala poté, co téma zaujalo režiséra Dana Svátka, který se rozhodl celý příběh převést do filmové podoby. Snímek Zápisník alkoholičky měl na festivalu v Karlových Varech velký úspěch, stejně jako na slavnostní premiéře v pražské Lucerně. Duffkovou na červený koberec doprovodil její manžel Ondřej, kterému za mnohé vděčí.

Nejvíc utrpěl vztah s mým manželem. Ani to nemůžu popsat, čím vším jsme si s manželem prošli, to je nezveřejnitelné," usmívala se v rozhovoru pro web Proboha. „Za sebe doporučuju všem párům, kde jeden z nich prošel léčbou, párovou terapii,“ doplnila s tím, že v jejím případě to manželství zachránilo.

„Museli jsme to udělat, protože jinak by nemělo cenu vůbec spolu být. Museli jsme se snažit znovu náš vztah vystavět. Zatím se to daří. Po ukončení mé léčby se nám narodil syn. Máme tedy dvě děti, o něž se staráme. Máme je rádi, chceme, aby byly šťastné…,“ prozradila před pár lety blogerka a spisovatelka pro deník Právo, když přišla řeč na manžela a odpuštění.

„I když se někdy s mužem hádáme, asi jako každý pár, máme pravidlo, že špatné věci z minulosti se do sporů netahají. Udělala se za nimi tlustá čára, jedeme dál,“ doplnila žena, která byla na alkoholu závislá několik let a spadla kvůli tomu na samé společenské dno. Když nastupovala na léčení, naměřili jí přes 2,5 promile alkoholu v krvi.

Další články

Načítám