Hlavní obsah
Článek

Zdravotní stav Jiřiny Bohdalové (93) minulý týden mnohé vylekal. Herečka skončila kvůli otravě jídlem na jednotce intenzivní péče v Nemocnici Na Homolce. Díky lékařské péči se však po několika dnech oklepala a už je zpátky doma.

Minulé úterý se herečce udělalo špatně, teplota jí stoupla na 40 a s horečkami byla převezena do nemocnice. Bohdalová se nakazila bakterií Yersinia enterocolitica z nedostatečně tepelně upraveného masa. Už ve čtvrtek jí bylo lépe a její ošetřující lékař Petr Neužil měl v plánu ji v následujících dnech propustit.

„Doufám, že ji posuneme z toho intenzivního lůžka v nejbližší době, tedy v nejbližších hodinách, na standardní oddělení. Budeme se snažit ji v co nejbližší době propustit domů,“ svěřil se Super.cz lékař, který herečce nasadil antibiotika, po kterých se jí velmi rychle ulevilo.

I proto mohla být už šest dní po hospitalizaci propuštěna domů. „Nemůžu pořád jenom ležet, potřebuju se trochu hýbat,“ svěřila se Blesku Bohdalová, která měla být nejdříve v nemocnici až do středy. V domácím prostředí jí však bude lépe a bude o ni také náležitě postaráno. Doma se o ni stará rodina v čele s dcerou Simonou Stašovou.

Další články

Načítám