Hlavní obsah
Článek

Opanovaly slavný turnaj a teď i Pražský hrad! Wimbledonské vítězky Barboru KrejčíkovouKateřinu Siniakovou přijal prezident Petr Pavel. Po hokejových mistrech světa se tak dostalo pozvání i úspěšným tenistkám.

„To, čeho jste dosáhly, by mohlo lidem u nás sloužit i jako inspirace. Sport je úžasný nástroj, jak ukázat cestu k úspěchu a nalézt motivaci. Je ale třeba chápat, že všechno není jen o talentu, ale i o spoustě odříkání,“ řekl Pavel směrem k hráčkám, které nyní zná celý svět.

„Pro mě je pozvání na Hrad obrovská čest a jsem moc ráda, že mohu takhle reprezentovat Českou republiku i v zahraničí,“ nechala se slyšet Krejčíková, která si z Pražského hradu jela nafasovat olympijskou kolekci.

„V případě Báry všichni vidíme, že i když sezona nevychází moc dobře, může se proměnit v něco úžasného. U Katky je zřejmé, že pro všechny hráčky je lepší hrát v deblu s ní než proti ní,“ doplnil ještě prezident.

Poté ještě od obou wimbledonských šampionek dostal jejich rakety a následoval krátký rozhovor. Na Hradě nechyběla ani další česká tenistka, o které dost možná ještě v budoucnu uslyšíme. Přijetí se účastnila i Jana Kovačková, která na Wimbledonu vyhrála žákovskou soutěž do 14 let.

Všem třem dámám to náramně seklo, podobně jako prezidentu Pavlovi. Vzhledem k tomu, že zmíněné sportovkyně většina lidí zná hlavně z tenisového kurtu, byla to pro všechny vskutku zajímavá podívaná.

Další články

Načítám